Doğru lise tercihi için binlerce öğretmen görevde

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör "Bu komisyonlarımız sadece okullarımızda hizmet vermeyecek. Yerleşim yerlerinin, il ve ilçelerin, kasabaların görünürlüğü yüksek olan yerlerinde de faaliyette bulunacak. Alışveriş merkezlerinde, şehir parklarında, kent meydanlarında, büyük çay bahçelerinde, insanların yoğun olarak bulunabileceği her noktada faaliyette bulunacak. Öğrencilerimizin ve anne babaların, bu komisyonlara mutlaka uğramalarını istiyoruz. Çünkü bu komisyonlarda öğrencilerimiz puanları, yerleşme biçimleri, gitmek istedikleri okul türleri gibi konuları, uzman öğretmenlerimizle istişare ederlerse daha az hata yapar veya daha uygun bir yerleşme imkanı edinirler"

Haberler 29.06.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), liselere geçite uygulanan merkezi snavn sonuçlarnn açklanmasnn ardndan 2-13 Temmuzdaki tercih döneminde, örenci ve velilere 81 ilde yaklak 31 bin öretmenin katlmyla gezici tercih danmanl hizmeti verilecek.

MEB tarafndan, örenci ve velilere sunulacak danmanlk hizmeti kapsamnda, 81 ilde oluturulan 5 bin 495 tercih danmanl komisyonunda yaklak 31 bin öretmen görev alacak.

MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yapt açklamada, komisyonlarda görev alacaklarn 15 bininin rehberlik, dierlerinin ise bran öretmenlerinden olutuunu belirtti.

Komisyonlarda hizmet verecek öretmenlere, tercih danmal konusunda eitim verildiini söyleyen Güngör, Tercih danmanl hizmetini bu yl üçüncü kez uyguluyoruz. Komisyonlarda görev alacak rehberlik öretmenlerimiz, uzaktan eitim yöntemiyle tercih danmanl konusunda bu sene tekrar eitime alndlar. Bilgileri yenilendi. Bu öretmenlerimiz de çevrelerindeki öretmenlere eitim verdiler. Dolaysyla tercih danmanlndaki öretmenlerimiz, alanlarnda yetkin ve bu konuda örencilerimize yardmc olabilecek nitelikte öretmenlerdir. dedi.

Güngör, velilerden, tercih konusunda çocuklarn yönlendirirken bask yapmamalarn isteyerek, Örencilerimizden de gerek öretmenlerinin gerekse velilerinin isteklerini göz ard etmemelerini istiyoruz. çünkü onlar da tecrübe ve birikime dayanarak, örencilere baz konularda tercih yönlendirmesinde bulunabilirler. Onlar yok saymasnlar. Anne ve babalar da çocuklarnn yeteneklerini göz ard ederek onlar kendi yönlendirmelerine uygun bir tercihe zorlamamallar. ifadelerini kulland.

Örencilerin tercih edebilecekleri farkl türlerde birçok lise olduunu söyleyen Güngör, Örencinin akademik baars, psikolojik durumu veya bireysel yönelimleri hangi liseye uygunsa, tercihini o yönde yapmasn salamalyz. Bunu en iyi bilen snf öretmeni, rehberlik öretmenleri ve okuldaki dier öretmenleridir. Velilerimiz de kendi çocuklarnn kiisel yeteneklerini ve eilimlerini bilirler. Tercih danmanl hizmeti, bu bilgileri okul ve aile i birlii ile harmanlayarak örencimize uygun bir yol haritas çkarmann addr. deerlendirmesinde bulundu.

- Örenciler tercih süresince hizmetten faydalanabilecek

Güngör, örencilerin danmanlk hizmetinden, 2-13 Temmuzdaki tercih dönemi boyunca faydalanabileceini belirterek, Bu komisyonlarmz sadece okullarmzda hizmet vermeyecek. Yerleim yerlerinin, il ve ilçelerin, kasabalarn görünürlüü yüksek olan yerlerinde de faaliyette bulunacak. Alveri merkezlerinde, ehir parklarnda, kent meydanlarnda, büyük çay bahçelerinde, insanlarn youn olarak bulunabilecei her noktada faaliyette bulunacak. Bu komisyonlardan tercih danmanl hizmeti almak için de o mahallede veya semtte oturmak gerekmeyecek. Herhangi bir yerde, herhangi bir komisyondan hizmet alnabilecek. diye konutu.

Yaklak 100 gezici (mobil) tercih komisyonu oluturduklarn söyleyen Güngör, bu komisyonlarn örenci younluunun az olduu veya ulam zor yerlere giderek hizmet vereceklerini vurgulad.

Güngör, örenci ve velilerin tercih sürecinde salkl tercih yapmalarnn önemini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Örencilerimizin ve anne babalarn, bu komisyonlara mutlaka uramalarn istiyoruz. çünkü bu komisyonlarda, örencilerimiz, puanlar, yerleme biçimleri, gitmek istedikleri okul türleri gibi konular uzman öretmenlerimizle istiare ederlerse daha az hata yapar veya daha uygun bir yerleme imkan edinirler. Sonuçta bu bir tavsiyedir, danmanlk hizmetidir. Buna uyup uymamak kendi tercihleridir ama biz bu hizmetten faydalanmalarn tavsiye ediyoruz.

Ana Sayfaya Git