Doğru tercihler!

Öğrencilerin LGS sonuçlarına göre yapacakları lise tercihleri konusunda tavsiyelerde bulunan Barış Sezgin, lise tercihini doğru yapabilmenin iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmakta atılacak ilk adım olduğuna değindi. Sezgin, öncelikle yayınlanacak tercih kılavuzunun dikkatlice okunması ve doğru seçim yapabilmek için liselerin iyi araştırılması gerektiğini kaydetti.

Haberler 25.06.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerin tercih edecekleri lisenin verecei eitimin ve sunaca frsatlarn onlar adm adm üniversiteye dolaysyla da bir meslee tayacana deinen Bar Sezgin, bir okul tercih ederken örencinin ve velinin iyi bir aratrma yapmas gerektiini dile getirdi.

Lise tercihi yaparken en önemli kriterlerinden birinin öretmen kadrosu ve okulun akademik alanlardaki baars olmas gerektiine deinen Sezgin; Okullarn farkl özelliklerini deerlendirmeye önem verilmelidir. Okulun yabanc dil olanaklar, ders içeriklerinin yeterlilii, snav sistemlerine ve müfredata uygun olarak derslerin en verimli ekilde aktarlmas önemli bir kriterdir. PDR biriminin çalmalar örencinin sosyal ve zihinsel geliimini desteklemelidir. Özellikle mesleki rehberlik çalmalarnn yaplmas örencinin bundan sonraki eitim yaamn salkl bir ekilde yönlendirebilmesi için önemlidir. Ayrca okul idarecilerinin ve psikolojik danmanlarn velilerle iletiimi eitimin desteklenmesi için önemli olan kriterlerden biridir dedi.

SOSYAL GELMLER

Lise seçiminin örencinin alaca eitim kalitesini, sosyal geliimini, üniversite ve meslek seçimini etkilediini söyleyen Bar Sezgin; Örencinin sosyal becerilerinin gelimesini salayacak olan kulüp çalmalarnn yaplmas, projeler gelitirebilmesi, sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunabilmesi onun topluma ve bireylere daha duyarl olmasn, sorumluluk almasn, takm çalmasna yatkn olmasn, kendi güçlü ve zayf yanlarn tanmasna frsat verir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git