Doğu-batı kardeşliğine; Örnek oldular

Düzce’deki iki üniversite öğrencisi bir sosyal sorumluluk projesi sayesinde Diyarbakır’daki bir köy okuluna kütüphane kurmak için sosyal medya aracılığıyla başlattıkları kampanyada binlerce kitap topladı. Öğrenciler topladıkları kitaplar için kurdukları kütüphanenin raflarını meyve kasalarından yaptı.

Haberler 17.04.2018 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzce Üniversitesi Uluslararas Ticaret Bölümü son snfta okuyan iki kz örenci, dou-bat kardeliine örnek tekil edecek bir davrana imza att.

Örenciler mesleki etik dersindeki hocalarnn da tevikiyle Diyarbakrda merkeze bal Büyükkad köyü Ortaokuluna kütüphane kurmak için sosyal medyada kitap kampanyas balatt.

MEYVE KASALARINDAN KTAP RAFI YAPTILAR

Topladklar 2 bin kitapla beraber 17 saatlik bir yolculukla Diyarbakra ulaan iki üniversite örencisi, Düzcede sattklar kitap ayraçlarnn parasyla meyve kasalarn satn ald. Bu kasalardan Büyükkad Ortaokulunda ayrlan kütüphane için ayrlan bölüme raf yapan ve onlar rengarenk boyayan örenciler, okul yönetiminin ve örencilerinin gönlünde taht kurdu.

Düzceden gelen örencilerden Aye Demir, kendi kentlerinde bu projeyi yürütme imkanlar varken bunu dou illerindeki ihtiyaç sahibi örencilere saladklar için mutlu olduunu söyledi.

Demir, Düzce Üniversitesi Uluslararas Ticaret Bölümü son snf örencisiyim. nallah bu okuldan geleceimiz olacak büyük insanlar yetiir. Okusunlar. Biz bu projemizi Düzcede de yapabilirdik ama dou illerimizde güzel çocuklarmza istedik ki kütüphane yapalm. nallah çok güzel eylere vesile oluruz dedi.

Öznur Tansu Aslan da, imkanszlklar içerisinde balattklar kampanyada 2 bin kitap topladklarn ve bu kitaplarn raflar için meyve kasalarn alarak boyadklarn ifade etti.

Aslan, öyle konutu:

Mesleki etik dersi kapsamnda bizde daha dou illerimizin olduu bir kente gelerek, kütüphane kurmak istedik. 17 saatlik bir yolculua çktk. Batmanda meyve kasalarn aldk. Onlar rengarenk boyadk. Bir sosyal sorumluluk projesi ad altnda Diyarbakr Büyükkad köyü ortaokuluna kütüphane kurmaya geldik. Kardelerimize çok güzel bir kütüphane yaptk. Elimizden gelenin en fazlasn yapmaya çaltk. Okulun daha önce kötü olan bir bölümünü kütüphane haline getirdik. mkanszlklar nedeniyle kitaplar düzeceimiz raflar sebze kazalarndan yaptk. Son halini görüyorsunuz çok güzel oldu. Kendimize sponsorlar bulduk. Ayrca kendimize bütçe çkarmak için Düzcede kitap ayraçlar sattk. Kurduuz bu kütüphane sayesinde umarm bu kardelerimiz çok güzel okuyup deerlendirirler. Vatanmza milletimize hayrl olsun.

MESAFELER BELK çOK FAZLA AMA BÖYLE EYLER BZ YÜREKLERMZ BRBRNE BALIYOR

Büyükkad Ortaokulu Müdürü Uur Güler ise, kardelik için mesafelerin uzaklnn öneminin bulunmadn belirterek, Düzceden gelen ve bize bu kütüphaneyi kazandran örencilerimize çok teekkür ediyoruz. Dou ve bat illeri arasnda bir köprü görmesi açsndan ve buradan mezun olacak çocuklarmzn batdaki arkadalarna abilerine ve büyüklerine bak açlarn deitirdi bu. Böyle eylerin devam etmesini diliyoruz. Mesafeler belki çok fazla ama böyle eyler bizi yüreklerimiz birbirine balyor ve bizi birbirimize yaknlatryor diye konutu.

Okul müdürü Güler, sorumlu habercilii nedeniyle Uzay Haber ve Diyarbakr Söz Gazetesine teekkür etti.

KTAP NSANININ GELECENN YANSIMASIDIR

Okullarna kütüphane kurulduu için sevinen 7. snf örencisi Rumeysa Pehlivan, Okulumuzda kütüphane açld için çok mutluyum. Bu bizim eitimimizin açsndan çok önemli. Ablalarmza çok teekkür ediyorum. nsanlar kitap okudukça geliirler. Kitap insannn geleceinin yansmasdr eklinde konutu.

Methiye Gülnihal adl bir dier örenci de okullarna yaplan kütüphane için misafirlere teekkür ederek, Gerçektende çocuklar için çok güzel bir ey oldu. Kitap okuyarak bilgilerimiz daha fazla olacak dedi.

Ana Sayfaya Git