Dost eli uzandı

Üniversite öğrencilerinin "Dost Eli" Diyarbakır'daki öğrencilere uzandı.

Haberler 07.12.2017 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisada 4 kz üniversite örencisinin giriimleri ve Turgutlu Belediyesinin desteiyle oluturulan Dost Eli projesiyle Diyarbakrn Avdal köyünde eitim gören 97 örenciye klk giysi yardm yapld.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi örencilerince balatlan ve Turgutlu Belediyesinin destekledii Dost Eli projesinde, Cnar ilçesi Avdal köy okulunda bulunan 97 örencinin k aylarnda üümemeleri için mont, atk, bere ve bot kolilenerek Diyarbakra gönderildi.

Konuya ilikin belediye encümen toplant salonundan düzenlenen basn toplantsnda konuan, proje yürütücüsü üniversite örencisi Seher Merve ahin, sosyal medya üzerinden Diyarbakrdaki örencilerin durumundan haberdar olduklarn ve onlara ulatklarn aktard.

Diyarbakrdaki örencilerin ihtiyaçlarnn karlanmasndan dolay mutlu olduunu belirten ahin, unlar kaydetti:

Biz dört arkada Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son snf örencisiyiz. Topluma Hizmet Uygulamalar dersi ad altnda bir sosyal sorumluluk projesi hazrlamamz gerekiyordu. Bizde sosyal medya üzerinden Gelecee Ik Tut sayfas ile iletiime geçtik. Diyarbakrn çnar ilçesine bal Avdal ilkokulunda ki 97 örenciye kyafet yardmnda bulunduk. Turgutlu Belediyesi sayesinde de bu ihtiyaçlar karlam olduk.

DOST EL ÖRENCLER

Turgutlu Belediyesi Sosyal leri sorumlusu Metin Akgül, Manisadan, Diyarbakra Dost Elinin ulatn bildirdi.

Souk k günlerinde Diyarbakrl çocuklarn üümeden eitim ve öretimlerine devam etmeleri için Dost Eli projesinde yer aldklarn belirten Akgül, unlar ifade etti:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimi örencilerinin bize bavurusu sonrasnda böyle bir etkinlik yaptk. Diyarbakrn çnar ilçesi Avdal köyü okulunun ihtiyaçlarn karlamak, okulunda bulunan 97 örencilerimizin klk tüm ihtiyaçlarn gidermek için bu projeyi balattk. Sosyal sorumluluk projesinde çocuklarn ihtiyaçlar olan, bot, eldiven, bere, atk, montlarn temin ettik. Diyarbakr da ki arkadalarmzn üümemesi ve okula gidebilmeleri için böyle bir etkinlik yaptk.

Kolilere yerletirilen kyafetler, toplant sonras Diyarbakra gönderildi.

Toplantya, Belediye Bakan Yardmc Ekrem Bölükbaolu, yardm projesini hayata geçiren üniversite örenciler Seher Merve ahin, Hatice Yava, rem Gördes ve Zeliha Öter katld.

Ana Sayfaya Git