Drama kursu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

Kulp Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan drama kursu öğrencileri, tiyatro gösterisi yaptı.

Haberler 16.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe Milli Eitim Müdürlüü konferans salonunda sahnelenen 3 perdelik Mihriban adl oyun, izleyicilerden tam not ald.

Oyunun yönetmeni Atatürk lkokulu anasnf öretmeni Elif Ruen Takran koordinesinde 23 kiilik ekiple sahnelenen ve çounluu öretmen, lise örencisi ve lise mezunu örencilerin yer ald oyunda, kadna iddet, çok elilik, aile içi iddet ve cinsel ayrmclk konular ilendi.

Ayn zamanda kurs eitmeni de olan Takran, yapt açklamada, oyunu, yakn zamana kadar babasnn, aabeyinin, kardeinin veya einin yannda konuma hakk dahi olmayan kadnlara ve onlarn yaanmam gençliklerine atfedildiini söyledi.

DRAMA KURSU ALACAKLAR

Takran, unlar kaydetti:

Bu skntlar yaayan bütün kadnlarmzn hayatlarna dikkat çekmek istedik. Hayatn her alannda kadnlarmzn sessiz çlklarna tercüman olmaya devam edeceiz. Yirmi gün gibi ksa bir sürede hazrlandmz bu oyunu çok baarl bir ekilde sergileyen bütün kursiyerlerimi tebrik ediyorum. Bizlere bu olanaklar sunan Kulp Belediyesine, lçe Milli Eitim Müdürlüüne ve lçe Halk Eitim Merkezine çok teekkür ederim.

lçe Halk Eitimi Merkezi Müdürü emsettin Pehlivanoullar da hayata mutlu bireyler hazrlamak için sosyal, kültürel ve spor alannda kurs açmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git