DÜ Adalet Meslek Yüksek Okulu, yüz yüze eğitime hazır

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu yüz yüze eğitim için hazırlıklarını tamamladı. Adalet MYO Müdürü Ömer Ergün, yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından sınıfları korona virüs tedbirlerine uygun şekilde hazırladıklarını söyledi. Ergün, öğrencilere yaptığı çağrıda aşı olmalarını istedi.

Haberler 21.08.2021 - 04:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu (Adalet MYO) yüz yüze eitim için hazrlklarn tamamlad. Okul içerisinde ve snflarda korona virüse kar örencilerin yapmas gerekenleri anlatan afiler aslrken, snflar da dezenfekte ediliyor.

9 YILDA 507 ÖRENCMZ BAARIYLA MEZUN OLARAK DPLOMALARINI ALMITIR

Okulun faaliyetleri ve geçmiine yönelik açklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Adalet MYO Müdürü Ömer Ergün, 2012 ylnda kurulan Adalet Meslek Yüksekokulumuz, kurulduu günden itibaren, Dicle Üniversitesinin en çok rabet gören ve kontenjann fazlasyla dolduran akademik birimlerinden bir olduunu belirterek, Dokuz yllk süreçte bin 63 örenci Yüksekokulumuzun Adalet Bölümüne kayt yaptrm, 507 örencimiz baaryla mezun olarak diplomalarn almtr. Halen tek bölümle akademik faaliyetini sürdürmekte olan yüksek okulumuz bünyesinde Mülkiyet Koruma Bölümü ve Sosyal Güvenlik Program açlmasna yönelik teklifimiz rektörlük makamna arz edilmi olup 2022 - 2023 eitim öretim ylnda hayata geçmesi planlamaktayz dedi.

SINIFLARIMIZDA GEREKL TEDBRLER ALINMITIR

Dünyada ve ülkemizde küresel düzeyde Covid-19 salgn olduunu ve bununla ilgili çok ciddi tedbirler alndn aktaran Ergün, Pandemi nedeniyle, Yükseköretim kurumlarnda üç dönemdir uzaktan eitim ve öretim yaplmaktadr. 27 Eylül 2021 tarihinde balayacak olan yeni Eitim - Öretim ylnda, hepimizin arzusu, derslerin ve snavlarn yüz yüze yöntemle yaplmasdr. Biz bütün hazrlklarmz yüz yüze eitim yapacak ekilde yapmaktayz. Bu amaç dorulusunda rektörlüümüzün destei ile yüksek okulumuzda, bina ve snf girilerine dezenfektan konulmas, kullanlan maskelerin ayr bir kutuda toplanmas, sralarn sosyal mesafeye göre yerletirilmesi, kapal alanlarn havalandrlmas gibi çalmalar yaplmaktadr. Ancak pandemi ile mücadelede yalnzca bizim alacamz önlemlerin yeterli olmayacan, örencilerimizin de üzerlerine düen sorumluluklar yerine getirmesi gerektiini hatrlatmak isterim diye konutu.

ÖRENCLERN AI OLMASI çARISINDA BULUNDU

Örencilerin alarn olmasn isteyen Ergün, Bilindii üzer salk bakanl tarafndan öncelikli a gurubu bakmndan ya snrn 15 olarak duyurmutur. Örencilerimizin tamam bu ya snrnn üzerinde olan yüksek okulumuzda 27 Eylül 2021 tarihine kadar, mümkünse iki doz veya en azndan birinci doz alarn yaptrm olmalarn istiyoruz. Ayrca, küresel salgn kontrol altna alnncaya kadar, örencilerimizin yurtlarda ve yemekhane, kafe gibi dier toplu alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maske kullanm konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git