DÜ, Erasmus projeleriyle 5 kıtaya açılacak

Türkiye Ulusal Ajansı'na başvurduğu 21 projeden 20'si kabul edilen Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ), 5 kıtaya akademisyen ve öğrenci gönderecek.

Haberler 15.08.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birliinin en önemli vizyonlarndan biri olan 2020 Erasmus+ International Credit Mobility (ICM) projelerine katlan DÜ, bavurduu 21 projeden 20si onayland, yaklak yarm milyon Avro hibe kazand.

Projelerle 2020-2023 yllarnda DÜ örencileri ve akademisyenleri Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa olmak üzere 5 ktaya gidecek, ayn zamanda bu ktalardan yüzlerce örenci ve akademisyen Diyarbakrda arlanacak.

DÜNYANIN BRçOK ÜLKESNDEN PROJE KAZANDIK

DÜ D likiler Ofisi Bakan Doç. Dr. Faruk Gökçe, Türkiye Ulusal Ajansna sunduklar 21 projeden 20sinin kabul edildiini, bu projelerin 5 ktadan üniversiteler ile anlamay barndrdn söyledi.

Türkiyede birçok üniversitenin bu projelerden pay almak için kyasya yartn belirten Gökçe, DÜnün son 4 yldr kurduu temaslarla sadece yakn corafyas deil, Asyadan Kuzey Amerikaya, Güney Amerikadan Afrikaya, Kafkaslardan Balkanlara kadar birçok corafya ile iletiim kurma becerisine sahip olduunu kaydetti.

Gökçe, Arjantin, Peru, ABD, Endonezya, Vietnam, Tunus, Cezayir, Fas, Karada ve Ukrayna gibi dünyann birçok ülkesinden proje kazandk. Bu projeler önümüzdeki 3 ylda ehrimize ve üniversitemize çok büyük vizyon katacak. Bu denli bir tantmn Diyarbakrn ve DÜ tarihinde yaandn tahmin etmiyorum. ifadelerini kulland.

ÖRENCLER ÖNEML ÜLKELERDE STAJ MKANI BULACAK

3 yllk bir süreçte 5 ktadan örenci ve akademisyenlere ev sahiplii yapacaklarn aktaran Gökçe, bu ktalara da örenci ve akademisyen göndereceklerini bildirdi.

Örencilerin önemli ülkelerde staj imkan da bulabileceini ifade eden Gökçe, öyle devam etti:

Vietnam mühendislik alannda dünyada ba çeken ülkelerden. Düündük ki elektrik ve elektronik mühendisliindeki örencilerimizin stajlarn dünyada en iyi geçirebilecekleri yerlerin banda gelmekte. nsani sebeplerle yöneldiimiz corafyalar oldu, Tunus gibi. çocuk doumlarndan kaynaklanan ölümlerin en fazla yaand Afrika ülkelerinin banda yer alyor. DÜ hem Türkiyenin hem bölgenin en güçlü tp fakültelerinden birine sahip. Kadn hastalklarnn tedavisi konusundaki tecrübelerimizi Tunusa yayarak ayn zamanda insani hizmet tayoruz bu corafyalara. Irak ile Türkoloji kapsamnda deiim yapacaz. Irak gibi bir corafyada bu vesilelerle Türkçenin öretilmesine vesile olabiliyorsak amacmza ulam saylacaz. Lübnan için verdiimiz proje tamamen açlk üzerine. Lübnan mutfan Diyarbakrda, Diyarbakr mutfan da dünyann en önemli lezzet duraklarndan biri olan Lübnanda tüm dünyaya duyurmu olacaz.

Ana Sayfaya Git