DÜ Veteriner Fakültesinin projesi araştırma programına kabul edildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalının da dahil olduğu "SARS-CoV-2 Spike (S) Antijenine Karşı Kendiliğinden Amplifiye Olabilen MRNA Aşısının Geliştirilmesi Projesi, Korona Virüse Yönelik Aşı ve İlaç Geliştirilmesi Programına kabul edildi.

Haberler 13.05.2020 - 22:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalnn da dahil olduu SARS-CoV-2 Spike (S) Antijenine Kar Kendiliinden Amplifiye Olabilen MRNA Asnn Gelitirilmesi Projesi, Korona Virüse Yönelik A ve laç Gelitirilmesi Programna kabul edildi.

PROJELER KABUL

DÜ Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalnn da dahil olduu Korona Virüse Yönelik A ve laç Gelitirilmesi Aratrma Programnda Ege Üniversitesi laç Gelitirme Ve Farmakokinetik Aratrma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) Aratrma Program Yöneticisi Kurulu, TÜBTAK-MAM Aratrma Program Yürütücüsü Kurulu olarak görev alrken, Selçuk Üniversitesi de Yürütücü Kurulu olarak görev alyor.

TÜBTAK Covid-19 Türkiye Platformunda korona virüs salgnna neden olan Sars-Cov-2ye yönelik olarak Türkiyede devam eden protein ve DNA temelli a çalmalar arasnda bulunan Dicle Üniversitesinin de dahil olduu RNA temelli bu proje için belirlenen stratejik hedef süresinin 6 ay olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git