Dübtam'dan çalıştay

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM)'inin ev sahipliğinde organize edilen Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı başladı. Çalıştay üç gün sürecek.

Haberler 27.01.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Aratrma Merkezi (DÜBTAM) tarafndan düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Uygulamal Moleküler Teknikler çaltay balad. çaltay açlnda Dicle Üniversitesi Rektör Yardmclar Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakubolu ile üniversitemizden ve dier üniversitelerden gelen çok sayda akademisyen hazr bulundu.

Açl konumasn yapan DÜBTAM aratrma sorumlusu ve Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi rtegün, amaçlarnn hem temel hem de klinik bilimlerinde yurt içi ve yurt dnda yaygn olarak kullanlan Western blot ve hücre kültürü tekniklerini uygulamal olarak üniversitemiz ve dier aratrmaclarn dikkatine sunmak olduunu dile getirdi.

Üç GÜN SÜRECEK

çaltayda konuan Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahsin Klçolu, bu konuda bir çaltayn DÜBTAM tarafndan ilk defa düzenlendiini, Rektörümüzün bu tür çalmalara önem verdiini ve desteklediini belirterek, çaltayn üniversitemize, katlmclara ve ülkemizde fayda getirmesini diliyorum ve imdiden tüm katlmclara hayrl olmasn temenni ediyorum diye konutu.

Açl oturumunda, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilara Akçora Yldz, TÜBTAK destekli Kanser ve Kök Hücre çalmalarnda Hücre Kültürü ve Western blot Uygulamalarnn Önemi konulu sunumunu gerçekletirdi.

Konuyla ilgilenenler lahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekletirilen ve 27 Ocak 2017 tarihine dek sürecek olan çaltay izleyebilirler.

Ana Sayfaya Git