D.Ü'de eğitim startını aldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitim başladı, öğrenciler dersliklere girmeden önce üniversite yönetimi tarafından yapılan etkinlikte buluşarak davul zurna eşliğinde halay çekti.

Haberler 19.10.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr DÜde uzun bir arann ardndan yüz yüze eitim balarken, eitim öncesi üniversite yönetimi tarafndan örenci yaam merkezinde etkinlik düzenlendi. Sevgili örenciler yuvanza ho geldiniz sloganyla düzenlenen etkinlie DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversite yönetimi ve çok sayda örenci katld.

SZLERDEN STEMZ AILAMA SÜRECN TAMAMLAMANIZDIR

Etkinlie katlan örenciler ve üniversite yönetimiyle birlikte davul zurna eliinde halay çekilmesinin ardndan konuan DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, korona virüs kurallarn ve a olmalar yönünde örencilere çarda bulundu. Rektör Karakoç, Hepiniz bildiiniz üzere bu Covid-19 salgn birçok açdan hepimizi zora soktu. En önemlilerden bir tanesi aslnda bu süreçte eitim öretim faaliyetlerine ara verilmesi biz de sizlerle ayn fikirdeyiz. En son kapanmas gereken ve en önce açlmas gereken yerler eitim kurumlardr. Bildiiniz üzere bu sürecin dikkatli bir ekilde yürütülmesi gerekiyor. Bizler de bu kararlar alrken, Salk Bakanl, Bilim Kurulu, Yüksek Öretim Kurulunun kararlar dorultusunda kararlar aldk. Hedefimiz ilk günden itibaren yüz yüze balamakt. Geçen Mart döneminde biliyorsunuz tüm son snflar kampüsümüze getirmekti. Ama alnan karar gerei sadece uygulamal birimleri biz getirdik. Birçok yerde tp fakültesi, di hekimlii, eczac fakülteleri kapalyken bizler o dönemde son snf uygulamal bölümleri açtk. Bu yl da tp fakültesi 13 Eylülde balad. 27 Eylülde ise yüz yüze uygulamal birimlerde uygulamal dersler pratik dersler, yüz yüze olacak ekilde kuramsal, teorik dersler ise online balad. 18 Ekim bugün tarihiyle tüm dersleri mümkün olduunca bizler yüz yüze yapmak istiyoruz. Ama bu süreç boyunca sizlerden isteimiz alama sürecini tamamlamanzdr. yi bir alama oranmz var. Vaka yani nüfus bana düen vaka oranlarmz azalyor. Eer bizler alama oranna dikkat edersek alarmz tamamlatrsak mesafe kurallarn ve maskeye dikkat edersek bu orann azalacana inanyoruz dedi.

SZLER VARSANIZ BZ VARIZ

Örencilere Dilce Üniversitesini temsil ettiklerini hatrlatan Rektör Prof. Dr. Karakoç, Bu kampüsümüz sizlerle güzel olacak. Sizler varsanz kampüsümüzün bizlerin bir anlam var oluyor. Bu nedenle bu güzel günlerimizin devam etmesi için hepinizin mümkün olduunca pandemideki o kurallara azami dikkat göstermesini istiyoruz. Rektörlüe geldiiniz zaman gruplarla karlkl konuuyoruz. çünkü biliyoruz ki sizler varsanz biz varz. Sizlerle biz bir olacamza ve devletimizin memleketimizin, Diyarbakrmzn, Dicle Üniversitesinin bir üst basamaklara daha iyi günlere gideceini inanyoruz. Bu nedenle iyi bir kurumda olduunuzu Diyarbakr Dicle Üniversitesi olarak da ehir olarak da iyi bir yerde olduunuzu unutmamanz, sizlerden de birçok yerde Dicle Üniversitesini temsil ederek o yönde davranmanz istiyoruz diye konutu.

Yaplan konumalarn ardndan örencilerle bir süre sohbet eden Rektör Prof Dr. Karakoç, bölgeden ayrlrken, etkinlik Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri bürosu tarafndan kurulan stantta örencilere meyve suyu ile kek ikramyla son buldu.

Ana Sayfaya Git