D.Ü'de mezuniyet!

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi'nde 5 bin 120 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu. Törenin ardından rektör Prof.Dr. Talip Gül, öğrencilerle davul- zurna eşliğinde halay çekti.

Haberler 15.06.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi 2018- 2019 akademik yl mezunlar, düzenlenen törenle diplomalarn ald. Üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzelolu, Rektör Prof.Dr. Talip Gül, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, öretim üyeleri ve görevlileri ile örenciler ve aileleri katld. Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan tören, Dicle Üniversitesi Halk Danslar Topluluunun, Türkçe ve Kürtçe yöresel danslardan oluan gösterisiyle devam etti.

VAL GÜZELOLU

Vali Hasan Basri Güzelolu, mezun olan örencilerin her birinin ayr bir deer olduunu belirtti. Vali Güzelolu, Ülkemizin en köklü ve güçlü üniversitelerinden biri olan Dicle üniversitemiz, bugün ilimiz ve ülkemiz adna her biri ayr bir deer olan, mezun olduklar fakülteleri sonrasnda ülkemizin gelime, kalknma ve ilerlemesine çok büyük katklar sunacak olan 5 bin 120 gencimizi mezun ediyoruz. Ülkelerin en büyük zenginlii ve gücü, yetimi, bilgili, ahlakl insan gücüdür, eitilmi genç nüfusudur. Eminim ve inanyorum ki, biz üniversitemizde bugün mezun olan bütün gençlerimiz, bu amac ve ideali tayan, bunu özümseyen ve bu dorultuda kendisinin gelecek yolculuunda ülkesinin kalknma ve gelime beklentilerini karlayabilecek olan bireylerdir. Hayat hepinize güzellikler tasn, beklediklerinizle sizi bulutursun. Önce iman, sonra salk ve baar hep sizlerle olsun. Sizleri seviyor, güveniyoruz. Yolunuz ve bahtnz açk olsun dedi.

REKTÖR PROG. DR. GÜL

Rektör Prof.Dr. Talip Gül ise Dicle Üniversitesinin son yllarda Türkiyenin en iyi üniversiteleri arasna girmeyi baardn ifade ederek, Yine Türkiyenin en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi olmas, bize mutluluk vermitir. Bugün sizin için çok farkl bir anlam tayor. Yaamnzn bir dönemi kapanyor, baka bir döneme balangç yapyorsunuz. Mezun olmann ve meslek sahibi olmann gururunu ve sevincini yayorsunuz. Bundan sonraki dönemde, mesleklerinizde daha iyi yerlere gelmeye çalmalsnz. Mezuniyetinizin sizlere, ailenize ve ülkemize hayrl olmasn temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtnz açk olsun diye konutu.

Bölümlerini dereceyle bitirenlere ödül verilen törende, örenciler hep birlikte keplerini havaya att. Törenin ardndan Rektör Prof.Dr. Talip Gül, örencilerle birlikte davul-zurna eliinde halay çekti.

Ana Sayfaya Git