DÜ’de otizmli çocuklar konulu fotoğraf sergisi açıldı

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları tarafından tıp fakültesi binasında otizmli çocuklar konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Haberler 22.04.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorlar tarafndan organize edilen sergiye DÜ Tp Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. lker Kelle, Genç Yeryüzü Doktorlar Danman Tp Fakültesi öretim üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar, öretim üyeleri ve çok sayda örenci katld.

Genç Yeryüzü Doktorlar Danman Tp Fakültesi öretim üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar, Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorlar olarak, rektörlük ve dekanln destekleri ile otizmli çocukla farkndalk oluturmay amaçladklarn söyledi.

OTZML çOCUKLAR

Doç. Dr. Aktar, Dicle Üniversitesi Rektörlüümüz ve Tp Fakültesi Dekanlmzn da destekleri ile bata gelecein hekimleri olan örencilerimizle birlikte Otizmli çocuklarda farkndal artrmay amaçladk. Bildiiniz gibi Birlemi Milletler tarafndan nisan ay Dünya Otizm Farkndalk Ay olarak kabul edilmektedir. Bizlerde genç meslektalarmz ile birlikte bu farkndal daha da yaygnlatrmak amacyla bir fotoraf sergisi ve otizmli çocuklarn kendi dillerinden duygularn ifade eden bir çalma yapmaya çaltk. Otizm eitilebilir ve öretilebilir bir davran sorunudur.

FOTORAF SERGS

Bir çok etken ve nedenin rol oynad bu davran sorununa da en iyi yaklam bu çocuklar tanmak, onlarn toplumda temel haklarn korumak ve sosyal olarak yaamlarn kolaylatrmak için gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini salamak, engelli çocuklar ya da bireyler olmadklarn göstermek zorundayz. Sergimizde emei geçen herkese ve katlmlarndan dolay da Dekan Yardmcmz Doç. Dr. lker Kelle hocamza ve tüm örencilerimize teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git