D.Ü'de patent başarısı

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümüt Cirit’in de hak sahipleri arasında olduğu, İstanbul Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Disiplinlerarası Araştırma Projesi”nin patent aldığı bildirildi.

Haberler 03.03.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 03.03.2017 - 09:10

Aralarnda Kimya Mühendislii, Dölerme-Suni Tohumlama ve Farmasötik Teknoloji Gruplarnn da yer ald 3 disiplin tarafndan gerçekletirilen proje kapsamnda yaplan çalmalardan 1 ulusal kongrede sözlü bildiri, 2 uluslararas kongrede poster bildiri ve 1 makale yaynlanm durumda.

PATENT BAARISI

Projenin aratrclar arasnda Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Ümüt Cirit, Ü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendislii Bölümü Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koray Gök, Ü Veteriner Fakültesi Öretim Üyeleri Prof. Dr. Serhat Pabuçcuolu, Doç. Dr. Kamber Demir, Biopharm A laç Sanayiinden Doç. Dr. Süleyman Bacnolu, Ü Eczaclk Fakültesi Öretim Üyeleri Prof. Dr. Yldz Özsoy Erginer ve Prof. Dr. Erdal Cevher yer alyor. Bu bulula ilgili ikinci bir patent bavurusu da European Patent Officee yapld. Bu bavurunun da inceleme ve deerlendirme aamasnda olduu belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git