D.Ü'den hazırladı, Avrupa okuyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vatan Kavak’ın, Avrupalı meslektaşlarıyla hazırladığı ikinci bilimsel yayını "Embryology and Anatomy" Avrupa’daki üniversitelerde kaynak ders kitabı olarak okutuluyor.

Haberler 24.10.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Vatan Kavak, 2010 ylnda çkan ve anatomistler ile embriyologlarla hazrlad ilk bilimsel yaynndan sonra Avrupadaki tp fakültelerinden gelen talepler dorultusunda yeni bir uluslararas kitap çalmasna daha ortak oldu. Basm dili ngilizce olan ve 5 yl süren, özverili bir çalma sonucunda ortaya çkan Embryology and Anatomy kitab, hem Avrupadaki üniversitelerde kaynak ders kitab olarak okutulmaya baland hem de dünya kütüphanelerinde yer buldu. Kavakn yan sra, Riga Stradins Üniversitesi öretim üyeleri Mara Plmane ve Liana Plavinann yazarlar arasnda bulunduu kitabn basm giderleri Riga Stradins Üniversitesi tarafndan karland.

HAZIRLADII KTAP

Anatomi ressam da olan Prof. Dr. Kavak, kitaptaki tüm görsellerin kendisine ait olduunu belirterek, böyle bir kitap çkarma fikrinin Fransada katld uluslararas bir kongreden sonra ortaya çktn belirtti. Kongrede Riga Stradins Üniversitesinden Mara Plmane ve Liana Plavina ile tantklarn anlatan Kavak, Tanmadan sonra beni Rigaya davet ettiler. Karlkl gidip gelmelerle ilikilerimiz geliti. Ortak kitap yazalm diye öneride bulundum. Onlar da kabul ettiler. Ben ayn zamanda anatomi ressamym. Kitabn içindeki bütün görsel çizimler bana ait. Sadece bu kitapta deil baka aratrmaclarn kitaplarnda da benim görsellerim basl vaziyettedir. Bu kitabn Türkçesi yok. leride daha büyük çalmalar da yapmak istiyoruz. Bu çalmalar yapmamz da bize tannacak imkanlara bal. Ben isterdim ki benim üniversitem bana bu imkanlar sunsun ama bu kitap Riga Stradins Üniversitesine nasip oldu dedi.

TÜRKYEDE BAKASI YOK

Avrupadaki üniversitelerde kaynak kitap olarak okutulan bir kitaba editörlük yapan baka birinin Türkiyede olmadn kaydeden Kavak, Daha farkl eyler yapmak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. çünkü bunlarn giderleri çok maliyet istiyor. 20 yl akn süredir bu fakültede hizmet etmekteyim. Örencilere anatomi konusunda ileri derecede yararl anatomik bilgileri görsellerle gelitirerek aktarmaya ve katk sunmaya çalyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git