D.Ü.’den organik tavuk yatırımcılarına bilimsel eğitim

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi tarafından organik tavukçuluk yapmak isteyenlere detaylı uygulamalı eğitim verilecek.

Haberler 22.11.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Karacada Kalknma Ajans tarafndan GAP Organik Tarm Deer Zinciri Pilot Uygulamalar Mali Destek Program ve DÜ Bilimsel Aratrma Projeleri (DÜBAP) tarafndan desteklenen Organik Etlik Piliç Yetitiriciliinin Yaygnlatrlmas projesi kapsamnda Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafndan 27-29 Kasm tarihleri arasnda Organik tavukçuluk yapmak isteyenlere uygulamal eitim verilecek.

Bilimsel olarak anlatacaz

DÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Bakan ve proje koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer Denli, üç günlük eitimde organik tavukçuluk iine yatrm yapmak isteyenlere, bu ii bilimsel olarak anlatacaklarn belirterek, unlar kaydetti:

Nasl bir yatrm yapmas gerekiyor. Hayvan almn yaparken rk seçimini nasl yapmas gerekiyor. Nasl bir yetitirme sistemi uygulamas gerekiyor. Bunlarn hepsini bilimsel mevzuata uygun kriterler eklinde kursiyerlerimize birebir anlatacaz. Bölgemizde hayvanclk alannda maalesef yanl ve bilinçsiz yatrmlar birçok tesisin bo kalmasna neden olmu organik tavukçuluu bütün detaylaryla kursiyerlerimize anlatacaz ve inanyorum ki bu kurstan sonra kursiyerlerimiz bu ii yaptklarnda daha karl bir yatrm yapabilme ansna sahip olacak. Proje kapsamnda organik etlik tavuk yetitiricilii pilot uygulamas gerçekletiriyoruz. Bu amaçla 2 bin 500 tavuk kapasiteli bir üretim kümesi kurduk. Burada kendi yemimizi kendimiz üretiyoruz.

Ana Sayfaya Git