Dünya Öğretmenler Günü

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Milli eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerimizle güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştirecek ve bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz"

Haberler 06.10.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Milli eitim camiasnn neferleri olan öretmenlerimizle güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetitirecek ve bu nesillerle birliimizi, dirliimizi, varlmz ilelebet sürdüreceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ylmaz, 5 Ekim Dünya Öretmenler Günü dolaysyla yaymlad mesajnda, Türkiyede ve dünyada mesleini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetimesinde, deerlerin yarnlara aktarlmasnda bir meale gibi toplumlar aydnlatan tüm öretmenlerin 5 Ekim Dünya Öretmenler Gününü kutladn, görevi urunda ehit olmu ve ebediyete irtihal etmi tüm öretmenleri rahmet ve minnetle andn belirtti.

Toplumlar kalkndracak, onlar hür, müreffeh ve huzurlu klacak yegane öenin eitim olduuna iaret eden Ylmaz, milletlerin bugüne kadar getirdikleri ortak kültürleri, deerleri, milli ve manevi hassasiyetleri, bilgi ve birikimleri yarnlara ancak eitimle aktarabileceklerini vurgulad.

Eitimle dünün olanakszlklarnn bugünün olana, geçmiin hayallerinin mevcudun gerçei olduunun altn çizen Ylmaz, sadece Türkiye adna deil tüm dünya için son derece önemli olan eitimin temel unsurunun öretmen olduunu ifade etti.

ÖRETMENLER GÜNÜ

Bakan Ylmaz, mesajnda unlar kaydetti:

Öretmenlerimiz gelecein inasnda tulalar bir bir yerine koyan en büyük gücümüzdür. Yarnlarmz teslim edeceimiz evlatlarmz, öretmenlerimizin gayretleriyle fikri hür, vicdan hür, irfan hür nesiller olarak yetiecek, ülkesini, tarihini, milletini, insanl tanyp seveceklerdir. Milletleri yücelten ve milletlere yön veren üphesiz öretmenlerdir. te bu yüzden bir ülkenin ekillenmesinde en büyük pay ve paye elbette ki öretmenlerin olacaktr. Bin bir meakkatle, ylmadan, yorulmadan yüreinde tad kla rehber olan, birlik ve beraberliin önemini, kardelik bilincini ve evrensel deerleri evlatlarmza öreten öretmenlerimiz mesleklerden en muteberini ifa etmektedir. Milli eitim camiasnn neferleri olan öretmenlerimizle güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetitirecek ve bu nesillerle birliimizi, dirliimizi, varlmz ilelebet sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git