Dünyanın ilk Kürtçe dijital çocuk oyunu Diyarbakır'da piyasaya sunulacak

Batmanlı iş insanı Behman Doğu'nun, Diyarbakır'da animasyon ve Kürtçe dublaj yapan 21 kişilik ekiple, 'Bejan' karakterinde dünyanın ilk Kürtçe dijital çocuk oyunu, piyasaya sunulmaya hazırlanıyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann ilk Kürtçe dijital çocuk oyunu Bejan 23 Austosta piyasaya sunulacak. Batmanl i insan Behman Dou ve ekibi tarafndan gelitirilen ve Türkçede ars ve sknts olmayan anlamna gelen Bejan ad verilen dijital çocuk oyunu, dünyada bir ilk olma özellii tayor. Projenin genel müdür yardmcl görevini yapan Yasemin Baran, Bejan oyununun ilk galasnn Diyarbakrda yaplacan, ardndan stanbul ve Irakn Erbil kentinde yaplacan söyledi. Oyunun cep telefonlarna yüklenebileceinin alt yapsn da hazrladklarn anlatan Baran, Türkçe ve ngilizce de izlenebileceini aktard.

HEDEFMZ HEIDI, RNLER çZG FLMLER GB BEJANIN FARKLI ÜLKELERDE GÖSTERME GRMESDR

çizgi filmlerin farkl medeniyetlerin tarihi mekanlarn, mimarisini, yemeklerini, giysilerini, türküleri hakknda dijital bir ortamda farkl kültürlere sunulan yeni bir dünya yaratn söyleyen Baran, Kültür açsndan bu yaklamn bir tantm m yoksa ihracat m olduu belirsiz olsa da kesin olan çizgi filmin etkisinin sanlandan çok daha büyük olduudur. Bejan 8 yanda bir kz çocuu. Projemizin ana karakterini oluturmakta. Bejan uçuran zamanda yolculuk yapan ahmeran adnda bir karakterimiz daha var. Bejan ve arkadalar ahmerana binerek zamanda yolculuk yapyor. Kürtlerin kültürü ve tarihi mekanlar dnda ilerleyen bölümlerde farkl kültürlere ait corafyalar da tantlacak ama keyifli bir ekilde olacak bu. Hedefimiz tpk Heidi, irinler çizgi filmleri gibi Bejann farkl ülkelerde gösterime girmesidir. Bu sayede hem kendi çocuklarmza hem de farkl kültürlere mensup çocuklar arasnda bir köprü, zemin oluturmak. Brezilyal, Fasl veya ngiliz bir çocuk Bejan izlediinde çok keyif alacak. çizgi dizimizde önemli mekan ve yaptlar göreceksiniz. Mesela, Malabadi Köprüsünü, On Gözlü Köprüyü, Diyarbakr Surlarn, Cizredeki Krmz Medreseyi, Akdamar Adasn, Van Kalesini, Hasankeyfi, Zaxodaki köprüyü, Erbil Kalesini, Konyadaki Mevlanay, Galata Kulesini, çin Seddini, Tac Mahali dedi.

Bejan projesinin pedagojik açdan önemine deinen Baran, iddete ve argoya dayal hiçbir ifadelerin projede yer almadn ifade ederek, Ekibimiz bu konuda çok titiz bir çalma gerçekletirdi. Projemizin Ar-Ge süreci tamamland ve patentleri aldk. Sanayi ve Ticaret Bakanl projemizi onaylad. Bu projeyi gelitirmek için daha çok çalacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git