Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu 'Bejan' galasını gerçekleştirdi

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu olan Bejan, ilk galasını Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Galada konuşan proje sahibi Erkam Yazılım Genel Müdürü Behmen Doğu, oyunun tüm App Store ve Google Play'den indirilebileceğini söyledi. Kürtçe eğitim setinin satışının 29 Eylül itibarıyla sipariş edilebileceğini kaydeden Doğu, Bejan oyuncakların da önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağını belirtti.

Haberler 28.09.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman firmas olan Erkam Yazlmn gelitirdii dünyann ilk Kürtçe çocuk oyunu Bejan, ilk galasn Diyarbakrda bir otelde gerçekletirdi. Bejan oyun, Bejan çizgi film, Bejan eitim seti ve Bejan oyuncak olmak üzere 4 farkl alanda piyasa çkan Bejan projesinin tantm galasna yerel, ulusal ve uluslararas basn youn ilgi gösterdi. Pandemiden dolay sadece basn mensuplar ve irket çalanlarnn katld gala, projenin ana karakteri olan Bejann Kürtçe ve Türkçe maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarsn içeren animasyon gösterimi ile balad.

KÜRTçE MOBL OYUN

Galada Bejan hakknda bilgi veren Erkam Yazlm Genel Müdürü Behmen Dou, 4 alanda piyasaya sürülen Bejan projesinin tantmn yapt. Diyarbakr Teknokentte animasyon ve Kürtçe dublaj yapan 21 kiilik ekiple youn bir emek sürecinin ardndan dünyann ilk Kürtçe çocuk oyununu tasarladklarn ifade eden Dou, projenin Diyarbakr Dicle Teknokent AR-GE Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanl tarafndan da onaylandn söyledi. Projenin ilk ayann Bejan oyun olduunu aktaran Dou, oyunun 2-5 ya aras çocuklara hitap ettiini söyledi. Dou, çocuklarn oyun ile eelenerek anadillerini öreneceini kaydetti.

Projenin Kürtçeyi devam ve zenginletirme amac tasa da Türkçe ve ngilizce dublajnn da olduunu aktaran Dou, Bejan kzmn ad, anlam ise ars ve sknts olmayan demektir. Projenin ismi buradan geliyor. çocukluumda birçok kültürün kendine has çizgi filmi vard fakat sonradan bizim de böylesine evrensel bir çalmamz neden olmasn diye düündüm ve Erkam Yazlm olarak 2 yl boyunca aktif çaltk. Bu projeyi youn bir emek sonucu aça çkardk. Elbette ki eletirilebilecek yönleri olacaktr. Bu eletiriler bizim için ön açc olup, daha iyisi için çalmalarmz aralksz sürdüreceiz dedi.

Ana Sayfaya Git