Dünyayı onlar yönetebilseydi!

Bingöl TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu öğrencileri, kullanmadıkları elbise ve ayakkabılarını "İyilik Çarşısı" aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Haberler 27.12.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Cevdet Ylmaz Ortaokulu örencileri, evlerinde kullanmadklar elbise ve ayakkablar yilik çars projesi ile ihtiyaç sahiplerine ulatryor.

Toplam 1151 örencinin eitim öretim gördüü okulda idareciler, öretmenler, örenciler ve okul aile birlii üyelerince ihtiyaç sahiplerine destek olunmas amacyla Gönülden gönülle uzanan eller sloganyla yilik çars projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamnda toplanan giysiler ve ayakkablar, okulun bodrum katnda oluturulan çarda topland.

Giyim maazasn andran çarda her yaa uygun kyafetler ve giysiler bulunuyor.

Okul Müdürü Murat Pesen, örencileri sadece akademik anlamda deil sosyal ve kültürel anlamda da gelecee hazrladklarn söyledi.

Örencilerin deerler eitimi kapsamnda zaman zaman sosyal sorumluluk projeleri de hazrladn aktaran Pesen, unlar kaydetti:

çocuklarn yardmlama ve dayanma duygularn ön plana çkarmaya, onlara yardmseverliin önemini kavratmaya çalyoruz. Bu kapsamda veliler, örenciler ve hayrsever vatandalarca balanan giyim ve ayakkablar çarmzda hazrlyor, paketleyip ihtiyaç sahibi örencilerimize ve vatandalarmza ulatrmay amaçlyoruz. Projemizde emei geçenlere teekkür ediyor, herkesi destek vermeye çaryoruz.

- Projenin devam etmesini istiyoruz

Proje koordinatörü müdür yardmcs Fatih Karadal da proje fikrinin örencilerden geldiini belirtti. Amacmz giyilebilir durumdaki kyafet ve ayakkablar ihtiyaç sahibi vatandalarmza ulatrmaktr. diyen Karadal, projeye kamu ve özel sektörden de destek beklediklerini aktard.

Karadal, projenin devam etmesini istediklerini dile getirerek, htiyaç sahibi vatandalarmza ulamak isteyen velilerimiz, vatandalarmz okulumuzda böyle bir proje olduunu bilsinler, giymedikleri, kullanmadklar kyafet ve ayakkablar ulatrsnlar. Biz de bu vatandalarmza ulamaya çalalm. diye konutu.

Örencilerden Nisa Nur Ay, projelerinin çok ilgi gördüünü ve çok sayda giysi balandn belirterek, Müdürümüz, müdür yardmclarmz bize çok destek oldular. Onlar sayesinde ihtiyaç sahiplerini tespit edip, hiç kullanlmam veya çok az kullanlm ürünleri onlarla buluturduk. Bu bizi çok mutlu etti. ifadelerini kulland.

Yaren Boyda da ihtiyaç sahibi örencilere yardm etmek için bu projeyi uyguladklarn anlatarak, Proje ile ihtiyaç sahibi örencilere yardm ediyoruz. Bunun için evimizde kullanmadmz elbiselerimizi, ayakkablarmz buraya getiriyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git