Durakta kitap oku!

Diyarbakır’da bulunan Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve velileri ile birlikte otobüs duraklarında kitap okudu.

Haberler 29.11.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Okuyor Projesi kapsamnda ehit Öretmen Aye Numan Konakç lkokulu örenci, öretmen ve velileri, otobüs duranda farkndalk oluturmak için kitap okudu. Ellerine aldklar kitaplar otobüs duraklarnda okuyan örenci ve velileri farkndalk oluturdu.

Kayapnar okuyor kampanyas

Etkinlik hakknda açklamada bulunan ehit Öretmen Aye Numan Konakç lkokulu Müdürü Mustafa Doan, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koçun balatt Kayapnar Okuyor Projesi kapsamnda bu etkinlie katk salamak amacyla burada olduklarn söyledi. Doan, Örencilerime, öretmenlerim ve velilerime anlattmda bu projeyi desteklediklerini, seve seve gelebileceklerini ve katkda bulunabileceklerini söylediler. Diyarbakrda bir farkndalk olusun diye duraklarda okuma karar verilmi. Bizde bunu gerçekletirmek üzere buradayz. çamz uzay ça, teknolojik ça. Bilgiye ihtiyacmz var. Elektronik araçlarn günümüzde örencilerin elde ettii bir noktada kitap okumalarna yönlendirmek çok önemlidir. Kitap okuyan birey mutlu olur, huzurlu olur. Stresten uzak, baarl olur. Kendini kolaylkla ifade eder. Bu kampanyaya katk olsun anlamnda söylüyoruz. Destekleyici anlamnda bir birimize kitap hediye edilmesini istiyoruz. Örencilerimle, öretmenlerimle burada toplanmamzn amac budur. Onlarda seve seve etkinlie katlacaklarn söylediler. Zaten birçok ailemiz evde televizyon, internet, telefonunu kapatarak geceleyin belli saatlerde kitap okuma etkinliini zaten yapyorlar. Ayrca yine kaymakam beyin destekledii ve tavsiye ettii her gün ilk ders balamadan ilk 15 dakikada kitap okumaya ayryoruz. Böylece bilgiye ulamann yollarn aryoruz. Küçük yata örencilerimize kitap okumay sevdirmeye gayret gösteriyoruz dedi.

lkokul örencilerinden Arin Avar, arkadalar ve öretmenleriyle kitap okumaya geldiini, herkesin kitap okumasn belirtti.

Biz televizyon izlerken çocuumuz kitap okumaz

Örenci velisi Muhsine Baryaman ise, etkinliin çok güzel olduunu kaydetti. Baryaman, Herkesin çok houna gidiyor. çocuklara özellikle böyle okuma alkanl kazandrmak hem bizim hem de geleceimiz için çok önemli olduunu düünüyorum ve sonuna kadar da destek veriyorum. Velilere tek diyeceim ey, her gün televizyonlarn kapatp çocuklarla beraber herkes eline kitabn alsn bütün ailece kitap okuma saati oluturulsun. çünkü biz televizyon izlerken çocuumuz kitap okumaz eklinde konutu.

Etkinlik, örencilerin öretmenleriyle farkl duraklarda kitap okumasyla devam etti.

Ana Sayfaya Git