DUS ve STS Diş Hekimliği sonuçları açıklandı

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-DUS) ile Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2019-STS Diş Hekimliği) sonuçları açıklandı.

Haberler 18.10.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca düzenlenen Di Hekimliinde Uzmanlk Eitimi Giri Snav (2019-DUS) ile Di Hekimlii Alannda Yurt D Yükseköretim Diploma Denklii çin Seviye Tespit Snav (2019-STS Di Hekimlii) sonuçlar açkland.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 29 Eylülde yaplan 2019-DUS ve 2019-STS Di Hekimliinin deerlendirme ilemleri tamamland. Adaylar, snav sonuçlarna ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleri ile eriebilecek.

Öte yandan adaylarn cevap katlarnn görüntüleri, iaretlemelerin optik okuyucular tarafndan okunmas sonucu elde edilen aday cevaplar ile sorularn doru cevaplar, adaylarn inceleyebilmeleri amacyla ÖSYMnin internet sitesinde 10 gün süreyle eriime açld.

SONUçLAR AçIKLANDI

Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile giri yaptktan sonra, ilgili snav ve Cevap Kad Görüntüleme ekrann seçerek cevap kad görüntüsünü, cevap kadna yaptklar iaretlemeleri, bu iaretlemelerin optik okuyucularla okunmas sonucu elde edilen aday cevaplarn ve sorularn doru cevaplarn görebilecek.

Ayrca adaylar, soru numaralarn tkladklarnda, her soru için açlan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doru cevab ile ilgili soruya kendilerinin vermi olduu cevab görüntüleyebilecek. Sorular, adayn snavda kulland kitapçn soru ve seçenek diziliminde görüntüleniyor. lgili sayfada, adaylarn testlerdeki toplam doru, yanl ve bo cevap saylar ile ham puanlar da gösteriliyor.

Ana Sayfaya Git