Duvara el baskısı

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesindeki özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, öğretmenlerin yardımı ile okul duvarına resim çizdi, el baskısı yaptı.

Haberler 06.11.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide özel bir rehabilitasyon merkezinin kuruluunun 10uncu yl nedeniyle etkinlikler düzenledi. Etkinlikte öretmenlerin yardm ile zihinsel örenciler okul duvarna çizilen resimlerin üzerinden rötular yapt. Hayal gücü, el becerisi ve öz güvenlerini artrmaya yardmc olunmas adna yaplan etkinlikte zihinsel örenciler ellerindeki frçalar ile duvar boyad. Daha sonra örenciler öretmenlerin nezaretinde hazrlanan farkl renklerdeki tepsilere ellerini batrarak duvara bask yapt. Öretmen ve kurum çalanlar da el bask yaptktan sonra toplu resim çekildi. Etkinlikte büyük sevinç yaayan zihinsel örencilere daha sonra yemek ikram yapld. Rehber öretmen Evin rmez Timur, öyle dedi:

EL BASKISI YAPILIYOR

Kurumumuzun 10uncu yldönümü geride braktk. 500 akn özel eitime muhtaç örencimize destek eitimi sunduk. Örenciler ile etkinlik yaptk. Genel olarak örencilerimize sosyal anlamda sosyal yaama kazandrmak adna duvar boyama spor faaliyetleri gibi etkinlikler yapmaktayz.

Zihinsel Engelliler snf Öretmeni Haci Ahmet Altunkanat ise, Burada amacmz örencileri sosyalletirmek ve etkinliklere katlmak imkanlar salamay hedefledik. Örenciler bu faaliyetlere katldklar zaman kendisini güvende hissedecek. Bu güven ile hayata daha salam bir temelde hazrlanm olacak ve hataya katlmay da kendine amaç edinecek. Amacmz buydu diye konutu.

Ana Sayfaya Git