D.Ü'ye Uygulamalı Bilimler fakültesi!

Bazı fakülte ve enstitülerin kurulması, bazı fakülte, enstitü ve yüksekokulların kapatılması ile bazı fakültelerin isimlerinin değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yer aldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesine Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmasına onay çıktı.

Haberler 22.05.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 8 fakülte ile 2 enstitünün kurulmasna onay verdi. Erdoann onay verdii yeni fakülteler arasnda Diyarbakr Dicle Üniversitesinin Uygulamal Bilimler Fakültesi de yeralyor.

YEN FAKÜLTELER

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla yaymlanan karara göre, Nianta Üniversitesinde Di Hekimlii Fakültesi ve Tp Fakültesi, stanbul Yeniyüzyl Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Ege Üniversitesinde Ödemi Salk Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesinde Kuran- Kerim Aratrmalar ve Kraat lmi Enstitüsü, Gümühane Üniversitesinde Lisansüstü Eitim Enstitüsü, Avrasya Üniversitesinde letiim Fakültesi, Dicle Üniversitesinde Uygulamal Bilimler Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesinde Bolvadin Uygulamal Bilimler Fakültesi ve Amasya Üniversitesinde Mühendislik-Mimarlk Fakültesi kuruldu.

Ege Üniversitesinde zmir Ödemi Salk Yüksekokulu, Gümühane Üniversitesinde Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri enstitüleri, Afyon Kocatepe Üniversitesinde Bolvadin Uygulamal Bilimler Yüksekokulu ve Amasya Üniversitesinde Teknoloji Fakültesi kapatld.

K DE ENSTTÜ

Bingöl Üniversitesi lahiyat Fakültesinin ad slami limler Fakültesi, stanbul Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin ismi Mühendislik ve Doa Bilimleri Fakültesi, stanbul Kent Üniversitesi nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin ad ktisadi, dari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak deitirildi.

Ana Sayfaya Git