Duygu öğretmene 4x4 katır servisi

VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nde yolu kardan kapanan Altındere Mahallesi'ndeki okulun kadın öğretmeni Duygu Atmış'ın eğitim için yaptığı fedekarlık takdirle karşılanıyor.

Haberler 31.12.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadoluda k mevsimi ve kar, özellikle ücra mahallelerde yaayan insanlarn hayatn çileye dönütürüyor. Yollarn kardan kapanmas birçok hayat hikayesini de beraberinde getiriyor. Vann en çok kar alan ilçelerinden biri olan Bahçesarayn Altndere Mahallesi Krkhan mezrasna bu yl atanan Adanal öretmen Duygu Atmn eitim için yapt fedekarlk da bu hikayelerden birisi. Bayburt Üniversitesi Eitim Fakültesi Snf Öretmenlii bölümünden 2014 ylnda mezun olan 25 yandaki Atmn, ilk görev yeri, konteyner okulu ve 21 örencisi bulunan Altndere Mahallesi Krkhan mezras oldu.

KATIRLA 40 DAKKA

lk günlerde minibüsle okula gidip gelen Duygu öretmen, kar yayla birlikte zorlu bir döneme girdi. lçeye 13 kilometre uzaklktaki mahallenin yolu kardan ulama kapannca, Duygu öretmen yaklak 2 kilometrelik yolu yürümek zorunda kald. Adm atmann bile zor olduu yolda yürümekte güçlük çeken öretmene mahalle halk bir katr ve bir görevli tahsis etti. Servisten indikten sonra katra binerek karlara bata- çka, dalar tepeleri buz gibi havada aan Duygu öretmen, okula yaklak 40 dakikada ulaabiliyor.

TEK KELME BÜTÜN ZORLUKLARI UNUTTURUYOR

Bütün zorluklara ramen okuldaki 21 örenciye bireyler öretmenin kendisini çok mutlu ettiini vurgulayan Duygu öretmen unlar anlatt:

Hayatmda ilk defa bu kadar souk ve kar görüyorum. Katra ilk defa biniyorum. Bazen katr bile bu yoldan çkamyor. çok zorlu bir yolculuk. Ama 3 yl önce açlan bu konteyner okulda 12- 13 yana gelmi örenciler hala okuma bile bilmiyorlar. Hepsine birinci snf müfredatn okutuyorum. Bu örencilerime örettiim tek kelime bana bütün zorluklar unutturuyor. Görevimi hakkyla yerine getirmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git