e-sınav merkezi artıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Ankara, İstanbul, İzmir'in ardından bu yıl hizmet vermeye başlayan Adana'daki merkezle elektronik sınav (e-sınav) kapasitesinin 6 bine ulaştığını belirterek, "Adaylarımızın sınavlara erişimini kolaylaştırmak için bölgesel olarak e-sınav merkezlerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Haberler 24.09.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara, stanbul ve zmirden sonra dördüncü olarak açlan, çukurova Üniversitesi Yerlekesindeki Adana çukurova e-snav merkezinde inceleme yapan Aygün, burada açklamalarda bulundu.

ÖSYM ile çukurova Üniversitesi arasnda 23 Ekim 2019da imzalanan protokolle Adana çukurova e-snav merkezinin kurulmas için çalmalara balandn dile getiren Aygün, ardndan Adana çukurova e-snav merkezinde ilk elektronik snavn 30 Mays 2021de 152 adayn katlmyla gerçekletirildiini belirtti.

Aygün, hizmete sunduklar dördüncü elektronik snav merkezinin, Adanaya, bölgeye ve ülkeye hayrl olmasn diledi.

Halis Aygün, Adana çukurova e-snav merkezine ilikin u bilgileri verdi:

u ana kadar Adanada yaptmz 5 elektronik snava 1047 aday katld. Adana e-snav merkezimiz, çan gerektirdii yüksek teknolojiyle donatld. Merkezimizde yüz tanma sistemi, ortalama 86 aday kapasiteli 4 adet snav salonu, 1 adet engelli aday salonu, sinyal kesici, x-ray cihaz, emanet dolaplar, 360 derece açl kamera sistemi ve otopark bulunmaktadr.

ELEKTRONK SINAV MERKEZLERNN KAPASTES 6 BNE YAKLATI

Halis Aygün, ÖSYMnin 2014te Ankarada ngilizce dilinde 80 adayn katlmyla ilk elektronik snav yaptn belirterek, e-snav merkezlerine ilikin unlar söyledi:

Ankara, stanbul ve zmirde ortalama 5 bin 600 aday e-snavlara katlyor. Bugün ise 350 kii kapasiteli Adana e-snav merkezimizin de açlmasyla e-snavlara 6 bine yakn aday katlabiliyor. Ayda en az bir olmak üzere ylda ortalama 15 adet gerçekletirdiimiz e-snavlara 50 binin üzerinde aday katlmaktadr. Yapt snav says ve hizmet verdii aday kitlesinin büyüklüü bakmndan dünya çapnda önemli bir kurum olan ÖSYM, elektronik yabanc dil snav uygulamalarna ngilizcenin yan sra Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Franszca, spanyolca, talyanca, Rusça ve Yunanca dahil olmak üzere 10 farkl dilde devam etmektedir.

ÖSYM Bakanl olarak teknolojik gelimeleri snav süreçlerine yanstarak çalmaya ve yeniliklere devam ettiklerini vurgulayan Aygün, Bu dorultuda herkes için her yerde olma ilkemiz gerei adaylarmzn snavlara eriimini kolaylatrmak için bölgesel olarak elektronik snav merkezlerimizin saysn artrmay hedefliyoruz. diye konutu.

çukurova bölgesine çan gerektirdii tüm donanmlara sahip modern e-snav merkezi kazandrmaktan duyduklar memnuniyeti dile getiren Aygün, bu süreçte desteklerini esirgemeyen eski çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibara ve rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Meryem Tuncele teekkürlerini iletti.

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, salgn dönemi dahil ÖSYM olarak tüm snavlarn baarl ekilde uygulanmasndaki desteklerinden dolay Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana teekkür etti.

Ana Sayfaya Git