Eğitim aşkı ile yaşama bağlandı

Siirt'te talasemi rahatsızlığı nedeniyle 3 yıldır okula devam edemeyen 8 yaşındaki çocuk, sağlanan imkanla evde eğitim hizmetinden yararlanıyor.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRT - Siirtte talasemi rahatszl nedeniyle okula gidemeyen 8 yandaki Ecrin Seval Ylmazn eitim ak engel tanmyor.

Merkez Bar Mahallesinde yaayan Mehmet ükrü Ylmazn 5 çocuundan Ecrine 2 yanda talasemi tehisi konuldu.

Rahatszlnn ilerlemesi nedeniyle 3 yldan bu yana okula devam edemeyen ancak eitimini sürdürmek isteyen Ecrin, üniversite mezunu babasnn desteiyle hasta yatanda derslerine çalmay sürdürdü.

ki yl önce Milli Eitim Bakanlnn evde eitim uygulamas için yaptklar bavuru olumlu sonuçlanan Ecrin için l Milli Eitim Müdürlüünce öretmen görevlendirildi.

Hafta içi belirli günlerde evine gelen öretmenden eitim gören Ecrine babas Ylmaz da eitim destei sunuyor.

Eitim ak ile hayata balanan Ecrin rahatszlna ramen günün büyük bölümünde evinde ders çalyor.

Okulumu, arkadalarm, öretmenlerimi çok özledim

Ecrin Seval Ylmaz en büyük özleminin okula gitmek olduunu söyledi.

Okulumu, arkadalarm, öretmenlerimi çok özledim. Keke okula gidebilsem. diyen Ylmaz, hastaneye gittiinde doktorlarn kendisiyle çok ilgilendiini belirtti.

Ylmaz, Büyüdüümde onlar gibi çocuk doktoru olmak istiyorum. dedi.

Kzmn salna kavumasn bekliyorum

Mehmet ükrü Ylmaz (38) ise kznn eitim akyla hayata tutunduunu söyledi.

5 çocuundan 2sine talasemi tehisi konulduunu, kendisinin de beyninde tümör bulunduunu dile getiren Ylmaz, bu nedenle ar ilerde çalamadn belirtti.

Ylmaz, 6 yldr bu hastalkla mücadelelerinin sürdüünü dile getirerek Siirt, Batman, Diyarbakr, Adana ve Konyada pek çok hastaneye götürdüü kzna ifa aradklarn ancak kan deerlerinin sürekli dütüünü kaydetti.

Yaadklar maduriyet üzerine devlet tarafndan kendisine maa balandn anlatan Ylmaz, kznn en büyük hayalinin salna kavuup arkadalaryla oynamak, eitimini okulda sürdürmek olduunu aktard.

Ylmaz, kznn derslerini hiç aksatmadn ifade ederek, Sa olsun Milli Eitim Müdürlüü öretmen görevlendirdi. Geri kalan sürede çocuumun eitimini ben sürdürüyorum. Kzmn arkadalar arasnda gezip dolaabilmesi, okula gitmesi ve salna kavumasn bekliyorum. Kardei 1,5 yanda ve o da ayn hastal tayor. Tedavileri çok skntl ve masrafl. lik nakli için destek bekliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git