“Eğitim kalitesini artıracağız”

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Genel Akademik Kurul Toplantısı yapıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk Aluçlu ; Önümüzdeki eğitim yılında eğitim kalitesini geliştirmeyi ve Tıp Fakültesinin Akreditasyonunu sağlamayı düşünüyoruz. “ dedi.

Haberler 29.06.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tp Fakültesi Konferans Salonunda yaplan toplantya Rektör Yardmcs ve Bahekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu, dekan yardmcs, bahekim yardmclar, Anabilim Dal Bakanlar ve öretim üyeleri katld.

Bölüm bakanlar bilgi verdi.

Akademik Genel Kurul toplantsnda,Temel Tp Bilimleri Bölüm Bakan Prof. Dr. Nezahat Akpolat, Dahili Tp Bilimleri Bölüm Bakan Prof. Dr. Nizamettin Toprak ve Cerrahi Tp Bilimleri Bölüm Bakan Prof. Dr. Hüseyin Büyükbayram bal Anabilim Dallarnn 2016-2017 Eitim Öretim ve Akademik Faaliyetleri, uluslar aras ve ulusal bilimsel yaynlar, bilimsel toplant, seminer ve yürütülen çalmalar hakknda genel bilgi paylamnda bulunarak yeni akademik yl için öngörülerini dile getirdiler.

Eitim kalitesini artracaz

Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu Tp Fakültesinde uygulanan ve yaplmas planlanan projelere ilikin genel bilgi paylamnda bulunarak Önümüzdeki eitim ylnda eitim kalitesini gelitirmeyi ve Tp Fakültesinin Akreditasyonunu salamay düünüyoruz. Örenci saymz artmtr. Buna ramen dershanelerimiz bu art kaldracak kapasiteye sahip deildir. Geçen yl hazrladmz proje ile 4 derslik yapacaktk. Ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle gerçekletiremedik. nallah önümüzdeki yl gerçekletirebiliriz. dedi.

Hastanemiz 45 yllk hastane

Tp fakültesi Hastanesinin 45-50 yllk bir hastane. Olduuna dikkat çeken Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu; Hastanelerimiz ana binas o günün artlarna göre yaplmtr. Bu nedenle günümüz koullarn tam cevap verememektedir. Rektörlüümüz tarafndan hazrlanan proje Sayn Cumhurbakanmza sunulmutur. Kentte yaplacak ehir hastanesi yerine Tp Fakültesi bünyesinde yeni bir hastane yaplmas çalmalar sürdürülmektedir. Eksiklerimize ramen Hastanemizin tercihe ayan taraflar vardr ve en önemli tercih nedeni ise Fakültemizde görev yapan Öretim üyelerimizdir. Bu vesileyle tüm öretim üyelerine, örencilere verimli, hayrl ve baarl bir yeni eitim yl diliyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git