Eğitim kampüsü

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı 6 bin nüfuslu Kayapınar beldesine 11 milyon liralık eğitim kampüsü inşa ediliyor.

Haberler 07.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

50 anaokulu, 260 ilkokul, 250 ortaokul, 263 lise örencisinin eitim gördüü beldede inas için temelin kazlmaya baland eitim kompleksinde 12 derslikli çok programl lise binas, 100 kiilik kapal spor salonu, 50si kz 100 kiilik örenci yurdu ile 1 milyon liraya mal olacak öretmen lojman yer alacak.

Komples, 30 bin metrekarelik alana ina edilecek. Gelecek yl hizmete açlmas planlanan eitim kompleksi ile beldede eitim kalitesinin ve spor imkanlarnn artrlmas amaçlanyor.

Gercü Kaymakam Ünal Koç, 2017 yl yatrm programna alnan eitim kompleksinin gerek belde gerekse de ilçe adna çok önemli olduunu söyledi.

Temelinin kazlmaya balandn ifade eden Koç, eitim kompleksinin bu yl tamamlanmasn planladklarn belirtti.

- Eitim kalitesi artm olcak

Koç, kompleksin 2017-2018 eitim öretim ylnda hizmete açlmasn hedeflediklerini dile getirerek, Tamamlandnda hem eitim kalitesi hem de gelecek adna ilçemizde gençlere sunacamz spor imkanlar artm olacak. Bu sayede çocuklarmzn ve gençlerimizin snavlardaki baars daha da artacaktr. dedi.

Devletin sunaca iyi imkanlarla daha baarl gençler yetitirmeyi istediklerini aktaran Koç, Eitime arlk vermemizin bir dier nedeni de gençlerin ba bo kalmasnn önüne geçmek ve gençlerin vatanlarna bal bireyler olmalarn salamaktr. Bu yatrmlarla gençlerimizin PKK ve FETÖ gibi hain terör örgütlerinin eline geçmesine engel olmu olacaz. eklinde konutu.

Koç, bu konuda bata hükümet olmak üzere Batman Valisinin her türlü destei saladn aktararak, eitim kompleksinin hayrl olmas diledi.

- Köylerimizden gelen örenciler rahatlkla eitimlerini sürdürecekler

Kayapnar Belde Belediye Bakan smail Koruyan da beldelerine eitim kampüsü ina edilecek olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Koruyan, bu yatrmla köylerden beldeye gelen örencilerin daha rahat eitim öretim olanana kavuacana iaret etti.

Beldede konut yetersizliinden dolay öretmenlerin ilçe merkezinde ikamet etmek zorunda kaldn vurgulayan Koruyan, eitim kompleksinin yan sra beldeye 1 milyon liraya mal olacak öretmen lojmannn da yaplmasnn önemli olduunu kaydetti.

Koruyan, Bu vesileyle özellikle çevre köylerimizden gelen örenciler rahatlkla eitimlerini sürdürecekler. Hem beldemize hem de çevre köylerimize iyi bir hizmet sunulmu olacak. Lojman ile de belde ve köylerde görev yapan öretmenlerin barnma sorunu çözülmü olacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git