Eğitim zirvesi!

Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen tarafından eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı düzenlendi.

Haberler 16.04.2019 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Eitim-Bir-Sen 2 nolu ubesi tarafndan iyeri temsilciler toplants ve 2019 toplu sözlemeye hazrlk kapsamnda eitim, öretim ve bilim hizmet kolu çalanlarnn sorunlar ve çözüm önerileri çaltay düzenlendi.

Programda, Dicle Üniversitesi Eitim-Bir-Sen 2 nolu ube Bakan Yüksel Gümü yapt konumasnda, Teklifiniz Talebimiz Olsun sloganyla 2019 toplu sözleme sürecine ilikin çalmalarn balattklarn belirtti.

ETM çALIMALARI

Bu çalmalarn 2019 Austos aynda toplu sözleme sürecinde sendikann talepleri noktasnda kaynaklk edeceine vurgu yapan Gümü, Bugün burada çalanlarmzn sorunlarna ilikin; Akademik çalan Komisyonu, dari çalan Komisyonu, Engelli çalan Komisyonu, Kadn çalan Komisyonu ve Kredi Yurtlar Kurumu çalan Komisyonu olmak üzere 5 komisyon teekkül etti. Bu komisyonlar burada çalanlarn sorunlarn raporlayacaktr. Eitim-Bir-Sen ubesi olarak Nisan 20sine kadar tüm Türkiyede balatlm bu sürecin bir payda olarak genel merkezimize sunmu olacaz. dedi.

TOPLU SÖZLEMELER DE

Sunulacak raporlarn 2019 toplu sözlemede hükümetle çalanlar adna pazarlk oturumunda bu teklifler gündem edileceini belirten Gümü, Ayrca özele ilikin Üniversitemiz ve Kredi Yurtlar Kurumuna ait sorunlar da bugün burada temsilci toplantsn da ayn zamanda yaplacandan burada dile getireceiz. Sorun ve çözüm önerilerini gerek rektörlüü ve gerekse Kredi Yurtlar Müdürlüüne sizin adnza bildirmi olacaz. Biz sendika olarak çalanlarmzn sorunlarn çözme noktasnda u ana kadar mücadele verdiimiz gibi bundan sonra da hiçbir tereddüt geçirmeden mücadelemizi vermi olacaz. çalmalarmzn ve komisyon raporlarmzn hayrlara vesile olmasn temenni ederim. ifadelerini kulland.

yeri temsilcileri; üniversitedeki sorun ve problemleri dile getirerek çözüm önerilerini sundular. Ayrca 2019 toplu sözleme hazrlk kapsamnda üniversitenin akademik, idari, mali, sosyal haklar, çalma koullar ve eitim kurumu türünden kaynakl sorunlarda çözüm önerileri raporu hazrland. Raporda, kadn komisyonunda; yar-zamanlar çalma sistemin aktif hale gelmesi, idari komisyonunda; üniversite personellerin tayin ve özlük haklar, engelli komisyonunda; engelsiz alanlarn aktif kullanlmas, akademik komisyonda; unvan ve kadro sorunu, KYK komisyonunda; yurt personellerinin özlük haklar gibi geni ve temel konular ele alnd.

Ana Sayfaya Git