Eğitim zorluğu

Batman’ın Kozluk ilçesi Kayadibi köyünde başta taşımalı eğitim öğrencileri olmak üzere köy sakinleri, bozuk yollar nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Haberler 14.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk (Hezo) ilçesine bal Kayadibi (Manere) köyünde örenciler, virajl ve bozuk yol nedeniyle büyük maduriyet yayor.

Yollarn bozuk olmas nedeniyle köye servisler gitmezken küçük yataki örenciler yaklak 2 kilometrelik bir yolu yaya gidiyorlar.

Karl ve yal günler gelmeden sorunlarna el atlmasn isteyen Yukar Gevro Mahallesi sakinleri, tüm giriimlerine ramen yetkililerin sorunlarna çözüm üretmediklerini dile getirdiler.

Tamal eitim örencilerinin olduunu ancak yolsuz bir yolculuk yaptklarnn altn çizen köy sakinleri, yetkililerin, ödenek olmad gerekçesiyle yollarn yapmadklarn ifade ettiler.

Örencilerimiz canlar pahasna okula gidip geliyorlar

Köy yolunun özellikle k aylarnda daha tehlikeli olduunu belirten Mehmet Can Ylmaz, Örencilerimiz, 2 kilometrelik yolu k aylarnda canlarn ortaya koyarak, okumak için yürüyorlar. Bazen de bu tehlikeyi göze alarak araçla gidiyorlar. Defalarca bu tehlikeyi yetkililere bildirmemize ramen hiç kimse ilgilenmedi. Sürekli, Yapacaz, yapacaz deyip brakyorlar. Yolumuz çamurdur, çevredeki bütün köylerin yolu nasl yapldysa bizimkimizin de yaplmasn istiyoruz. Biz burada 5-6 haneyiz. lçede okuyan 6 tane örencimiz var. Ve kn gerçekten çok tehlikeli, virajlar çok var. Uçuruma giden virajlar var, araç kayyor. Defalarca uçuruma gitmekten son anda kurtulduk. Örencilerimiz canlar pahasna okula gidip geliyorlar. Hayati tehlikesi var. Defalarca kaymakamla, valilie ve cumhurbakanlna yazdk. Ödeme yok, yapacaz. diyorlar. Bütün köylere ödeme var da sadece bizim köye mi yok? dedi.

Kn 7 yandaki çocuk 2 kilometrelik yolu ayakla gidiyor

Ylmaz, Sabah saat 06.00da kalkyoruz. 7 yandaki bir çocuk 2 kilometrelik bir yolu ayakla gidiyor. Burada yaklak 1-2 metreye yakn kar yayor. Acaba kaymakamn veya valinin olu, o saatte, o karda kta bu 2 kilometrelik yolu gidip geliyor mu? Biz bir Türkiye Cumhuriyeti vatanda olarak bu köyümüze bu yollarn yaplmasn istiyoruz. Fazla bir ey istemiyoruz. Sadece köyümüzün yollarnn yaplmasn istiyoruz. Bu bir vatanda olarak en doal hakkmzdr. ifadelerini kulland.

Bizim mahalle ve dier mahallelerin kaderi hepsi ayn. Hepsinin yollar bozuktur, topraktr, tozdur, çamurdur. diyen Ylmaz, Kaymakamlkla yaptklar görümede, yolun yaplacan ancak u anda ödenein olmad yönünde bir bilgi verildiini aktard.

Yol artlar yüzünden okula geç kalyor, yok yazlyoruz

Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan ve tamal eitim aracyla okula gidip gelen Sevda Ylmaz, Servisle tamal olarak okula gidip geliyoruz. Kn zor artlarda okula gidiyoruz. Yazn da toz, toprak içinde gidip geliyoruz. Bir meslek sahibi olmak için mecburi olarak okuyoruz. Sabah saat 06.00da kalkyoruz. Kahvalt yapamyoruz. Bu da derslerimizi etkiliyor. Bazen derslere geç kalyoruz ve yok yazlyoruz, bu yol artlar yüzünden. Kn 2 kilometrelik yolu 2 saatte yürümek zorunda kalyoruz. Yazn da yollar toprak ve toz olduu için araçlar çkmakta zorlanyor. Bu yolun yaplmas biz örencilerin bir hakkdr. Yetkililere sesleniyorum; Lütfen bizi duyun, yollarmz da yapn. eklinde konutu.

Yürüdüümüz zaman yoruluyoruz

lçe merkezinde okula giden örencilerden Seher Ylmaz ise K mevsiminde yürüdüümüz zaman yoruluyoruz. Dersleri dinleyemiyoruz. Yollar toz olduu için toz oluyoruz, hastalanyoruz. Servis kayyor ve yoldan çkabiliyor. Yollarn yaplmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git