Eğitime acılmayı bekliyor

DİYARBAKIR'da, 2012 yılında duvarlarında çatlak tespit edildiği için depreme dayanıksız raporu verilerek boşaltılan Nazime Tatlıcı Ortaokulu'nda yaklaşık 6 yıldır eğitim verilmiyor.

Haberler 15.02.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 15.02.2018 - 09:06

Merkez Kayapnar ilçesinde 2 bin 500 örenciye eitim verilen 24 derslikli Nazime Tatlc Ortaokulu, 2012 ylnda duvarlarndaki çatlaklar nedeniyle tadilat için boaltld. Okulun ilkokul ksmnda eitime devam edilirken, onarm amaçl boaltlan binadaki örenciler ilçedeki Vehbi Koç Ortaokuluna gönderildi.

6 YILDIR TATLATI BTMED

l Milli Eitim Müdürlüünün talimatyla 2013 ylnda binaya güçlendirme çalmas yapld. Nazime Tatlc Ortaokulunun resmi web sitesinden 13 Kasm 2014 tarihinde yaplan duyuruda, Okulumuz binas yaplan aratrmalar sonucu depreme dayanksz çkmtr ve hakknda ykm karar verilmitir. u anda binaya girmek tehlikeli ve risklidir. Bu sebeple alnan kararla geçen yl olduu gibi 2014-2015 eitim-öretim ylnda da Kayapnar lkokulunun binasnda misafir okul olarak eitime devam edecektir denildi.

Okulun internet sitesinde yaplan ve depreme dayanaksz olduu ve yklmasna karar verildii uyarsna ramen binada yaplan ve 2015 ylnda tamamlanan güçlendirme çalmalarn inceleyen uzman ekipler, projesinin okula uyumlu olmadn belirleyerek iptal karar verdi. 2017 ylnda ise okulun tekrar eitime devam edebilmesi amacyla Diyarbakr Milli Eitim Müdürlüü yeni proje talep ederek, ihale yapt. halenin ardndan okulda yeniden balatlan güçlendirme çalmalar, 2018in Ocak aynda tamamland. nceleme yapan uzman ekipler ve yetkililer, okul binas için geçici kabul yapt. Geçen ay eitime balanlmas beklenen okulun bu kez de kanalizasyonunda kod fark olduu ortaya çknca, yine eitime balanlamad.

VELLER OLAYA TEPKL

Okul çevresinde oturan veliler, çocuklarnn uzak mesafelerdeki okullara gittiinden yaknarak, yaklak 6 yldr eitimin yaplmadn söyledi. Aileler bir an önce okuldaki çalmalarn tamamlanarak, eitime açlmasn istedi. Okulda örenim gören baz örenciler ise yetkililere seslenerek,Bir AVM 3-4 ylda tamamlanrken, bizim okulumuz 6 yldr bitirilemedi diye konutuklar videolar sosyal medya aracl ile paylaarak yardm istedi.

Ana Sayfaya Git