Eğitimi canlı tutabilmek!

Millî Eğitim Bakanlığının, okulların 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitime geçilmesi kararını değerlendiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, bu sürecin değerlendirilmesi hususunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Haberler 21.03.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz pazartesi gününden itibaren eitim-öretimde 2 haftalk ara tatil uygulamasna giden Mill Eitim Bakanl, söz konusu tatil sürecinden sonra uzaktan eitim modeline geçileceini açklad. Eitim-öretimde 2 haftalk ara tatil süreci hakknda açklamalarda bulunan Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, söz konusu durumun tatilden ziyade tedbir olduunu söyledi.

Tekdemir, Okullar 16 marttan itibaren 2 hafta sureyle tatil edildi. Tabi bu iki haftalk tatile, bir haftalk tatil öne alnarak girildi. Tatilin, daha dorusu eitim tedbir kararnn uzamas da gündeme gelebilir. Muhtemelen Bilim Kurulunun burada tavsiye karar belirleyici olacak. Bakanlk her iki duruma ilikin hazrlklarn tamamlam durumda. Öncelikle u hususu net olarak belirlemek gerekiyor. Bu durum tatilden ziyade bir tedbirdir. dedi.

DÜNYADA çNDEN SONRA UZAKTAN ETM UYGULAYACAK KNC ÜLKE TÜRKYEDR

Corona virüs tedbirleri kapsamnda 23 marttan itibaren uzaktan eitime geçileceini hatrlatan Tekdemir, EBA (Eitim Biliim A) üzerinden uzaktan eitim yoluyla ders videolar eklinde yeni bir döneme geçilecek. Tabi ki Sayn Bakann açklamasna göre snavlar yüz yüze yaplan eitimlerden sorulacak. Bununla birlikte 6 yayn kanalnda uzaktan eitim imkn sunulacak. Dünyada çinden sonra uzaktan eitimi ulusal düzeyde uygulayacak ikinci ülke Türkiyedir. Uzaktan eitim; bilisel, sosyal, akademik, sanatsal ve kültürel içeriklerle bezenmi uygulamalar içeriyor. ifadelerini kulland.

Bakanlk düzeyinde alnan eitimsel tedbirlerin dnda aile ortamna ve çocuun bu ortamla ilikili durumuna özel vurgu yapmak gerektiini söyleyen Tekdemir, Evde çocuklarn karakterini olumlu yönde etkileyecek etkinlikler ve oyunlar yoluyla evde eitim ortamn canl tutmak gerekiyor. Okul ortamndan soumamalar önemli bir konudur. eklinde konutu.

EVDE ETM ORTAMINI DEERLENDRMEK ÜZERE OKUMA SAATLER OLUTURULMALIDIR

çocuklarn bu süreçte Corona virüs gündeminin tamamen dna çkarlmalar gerektiinin altn çizen Tekdemir, Endie ve kayg durumlarna çocuklarn dahil edilmemesi önemlidir. Yine evde eitim ortamn deerlendirmek üzere çocuklarn deer dünyalarn iyiletirecek ve gelitirecek yaynlardan yararlanlmal, okuma saatleri oluturulmaldr. diye belirtti.

Evde eitim modeli kapsamnda aile içi farkl etkinliklerin de yaplabileceine dikkat çeken Tekdemir son olarak unlar söyledi:

Okuma saatleri; çocuun okuma alkanln kazand, okumay sevdii, tahlil ve deerlendirmeler yapt bir tecrübe olarak kazanma dönütürülmelidir. çocuklarn ailesiyle birlikte oyunlar oynamas da çok önemlidir. Tabi ki bu oyunlar çocuun karakter geliimine olumlu yönde etkileyecek, deer dünyasnda yapc bir etkide bulunacak ekilde olmaldr.

Tekdemir son olarak çocuklarn ailesiyle birlikte ibadet etmeleri de önemlidir. çocuun hem vicdani ve insani hem de bütün bir karakterini yapc ekilde etkileyecektir. Aile içi bilgi içerikli yarmalar düzenlenebilir. Bu yarmalar çocuklarn hem birikimlerine katk sunacaktr hem de eksik kalan alanlar da tamamlamasna fayda salayacaktr.

Ana Sayfaya Git