EBA başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve öğrencilere yönelik, eğitimin görsel boyutunun ortaya çıkarılması ve Eğitim Bilişim Ağının tanıtılması amacıyla çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Haberler 02.02.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüünce (YETEK) tüm resmi ve özel okullardaki öretmen ve örencilere yönelik, eitimin görsel boyutunun ortaya çkarlmas ve Eitim Biliim Ann (EBA) tantlmas amacyla bu yl çeitli yarmalar düzenlenecek.

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, eitim sürecinin en önemli paydalar olan öretmen ve örencilerin gözüyle eitimin görsel boyutunun ortaya çkarlmas, EBAnn tantmnda farkndalk oluturulmas amacyla YETEK tarafndan Milli Eitim Bakanlna bal tüm resmi ve özel okullardaki öretmen ve örencilere yönelik yarmalar yaplacak.

Bu kapsamda; EBA Fen Deneyleri Video Yarmasnn bavurular, 2 Mays-2 Haziran arasnda gerçekletirilecek. Yarma fen bilimleri, fizik, kimya ve kimya teknolojisi ve biyoloji olmak üzere dört ayr kategoride yaplacak. Yarmaya Türkiye genelindeki resmi ve özel ortaokullarda, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan fen bilimleri öretmenleri ile tüm resmi ve özel liselerde, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan fizik, kimya ve kimya teknolojisi ile biyoloji öretmenleri katlabilecek.

- 2. EBA Belgesel Yarmas

Tarihimiz, Kültürümüz, ahsiyetlerimiz konulu EBA 2. Belgesel Yarmasnn bavurular da 5 Haziran-16 Haziran arasnda yaplacak.

Deerler Eitimi konulu EBA 3. Ksa Film Yarmasnn bavurular ise 17 Nisan-28 Nisanda yaplacak.

EBA Film ve EBA Belgesel yarmalar öretmen ve örenci olmak üzere iki ayr kategoride yaplacak. Bu yarmalara Milli Eitim Bakanlna bal resmi ve özel okullarda görev yapan tüm öretmenler ile resmi ve özel okullarda okuyan tüm lise örencileri katlabilecek.

- 3. ve 4. EBA Kadraj Fotoraf Yarmalar

Bu sene 4üncüsü düzenlenecek EBA Kadraj Fotoraf Yarmasnn temas, Ülkemizde yaanan hain darbe giriiminin ardndan milletimizin ortaya koyduu asil duru, demokrasiye sahip çkan cansiparane savunuu, millet olma, bir olma arzusu. olarak belirlendi.

2016da bavuru süreci devam eden 3. EBA Kadraj-çocuk ve Oyun yarmasna ek olarak düzenlenen 4. EBA Kadraj-15 Temmuz ve ehitler fotoraf yarmas, planlanan zamandan öne alnarak, iki yarmann e zamanl olarak yürütülmesi kararlatrld.

- 1. EBA Anlarla Öretmenlik An Yarmas

2016-2017 eitim öretim ylnda ilki düzenlenecek EBA Anlarla Öretmenlik yarmasyla da Türk Milli Eitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri dorultusunda yaama dair tecrübelerin paylalarak, EBA havuzunda ortak bir hafza oluturulmas hedefleniyor.

EBA yarmalaryla ilgili bilgiye www.eba.gov.tr/yarisma adresinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git