EBA interneti ücretsiz olacak

Türk Telekom EBA için ücretsiz internet tanımlamalarına başladı

Haberler 16.03.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardmcs Yusuf Kraç, Milli Eitim Bakanl (MEB) ile yaptklar protokol çerçevesinde Eitim Biliim A (EBA) kullanmna sunacaklar 3 GB ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha artrarak toplamda 8 GBa çkardklarn belirterek, EBA sistemi için internet tanmlamalarna baladk, örencilerimiz gönül rahatlyla sistemi kullanabilecekler. dedi.

Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar alnan tedbirler dorultusunda Milli Eitim Bakanlnca 23 Mart Pazartesi gününden itibaren EBA ile evde eitim süreci balayacak.

Kraç, Türkiyede söz konusu sistemi kullanacak 18 milyon örenci bulunduunu ifade ederek, EBAnn MEB ile uzun yllardr üzerinde çaltklar bir platform olduunun altn çizdi.

MEB ile yaptklar protokol gerei EBA kullanmna salayacaklar 3 GB ücretsiz interneti, örencilerin kullanabilmesi için Türk Telekom olarak 5 GB daha artrarak toplamda 8 GBa çkardklarn vurgulayan Kraç, EBA sistemi için internet tanmlamalarna baladk, örencilerimiz gönül rahatlyla sistemi kullanabilecekler. ifadesini kulland.

Kraç, ücretsiz internet kotasnn sadece EBA kullanmlar için geçerli olduunu belirterek, örencilerin bu süreçte eitime odaklanmalarn istediklerini aktard.

Türk Telekom olarak Türkiyede 40 binin üzerindeki okula eriim altyaps saladklarna iaret eden Kraç, lk defa bu kadar büyüklükte bir uygulama olacak. Hepimiz buna hazrlanyoruz. diye konutu.

- Yapay zeka ile eksik konularn geri bildirimi

Kraç, EBAnn büyük bir platform olduunu, örenciler arasnda frsat eitliini salamay amaçladna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Platformun en önemli taraf içerik. Kendi Türk Telekom data merkezlerinde tuttuumuz ve kendi eitim irketimiz Sebitin gelitirdii içerikler mevcut. Vitamin zaten dünya çapnda bir marka oldu. Her snfa özel MEB müfredatna uygun dijital eitim içerikleri bulunuyor. Buna ek olarak Sebitin gelitirdii

Rauntta üniversite snavlarna hazrlanan örencilerimize kiiye özel hazrlanm içerikler var. Biz örencilerimizin ölçme deerlendirmelerinde de yapay zeka ile nerelerde eksikleri ve gelitirilmesi gereken konular var bunlar da salamay çalyoruz.

Kraç, EBAnn ehir, ilçe, krsal gözetimi olmakszn tüm örenciler için içerik sunduuna iaret ederek, bunun eitimin yan sra bir etkileim platformu da olduunu söyledi.

EBA, öretmen ve örencilerin platforma yükleme gerçekletirebilecei, karlkl iletiimin yaplabildii interaktif bir platform olduunu belirten Kraç, Bu platform devaml geliim içerisinde. Dolaysyla Türkiyenin dijitallemesinde eitim alannda yaplm en büyük ilerden bir tanesi. dedi.

- Yurt dndan dönemeyen abonelere destek

Kraç, Kovid-19 nedeniyle dünyada u anda birçok ülkeye giden ancak uçu yasa nedeniyle dönemeyen abonelerin bulunduunu belirterek, Onlara bulunduklar ülkede kullanabilmeleri için ücretsiz internet, ses ve SMS tanmlamalar yaptk. Zor zamanlarnda bu ekilde destek olmaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git