EBA'da 'teneffüs zamanı'

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 23 Mart'tan bu yana öğrenci, öğretmen ve velilerin uzaktan eğitim adresi olan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) dersler, sınava hazırlık gibi içeriklerine 'teneffüs zamanı' da eklendiği açıklandı. 'Teneffüs zamanı'nda oyunlar, geziler ve okuma kitaplığının bulunduğu belirtildi.

Haberler 30.04.2020 - 23:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, son 1 ayda 1 milyarn üzerinde tklanarak, eitim platformlar arasnda küresel ölçekte önemli yer edinen eba.gov.tr adresinde kullanclara sunulan içerik zenginletirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamnda eba.gov.trnin dersler, snava hazrlk gibi içeriklerine teneffüs zaman da eklendi. Ana sayfada, teneffüs zaman balnda 3 uygulama örencilerin beenisine sunuldu. lkinde zeka gelitirme oyunu GriCeviz, ikincisinde zengin kütüphaneye kap açan Sen Yeter ki Okumak ste, üçüncü bölümde ise evden çkmadan gezilebilecek sanal müzeler bulunuyor.

TARHE ÖNEME SAHP MEKANLAR GEZLEBLYOR

GriCevizde, yapay zeka algoritmas sayesinde makine örenmesi teknikleri uygulanarak, kullanclarn örenme hzlarn artracak oyun seçenekleri belirleniyor. Kullanclarn güçlü ve zayf yönlerinin tespit edilmesine klavuzluk eden GriCevizde, her kullancnn performans gözlemlenerek, yapay zeka desteiyle örenme karakteristikleri çkarlyor. Böylece her kullancya özel deneyim sunulabiliyor.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun örencilere 23 Nisan hediyesi olarak yazd çimdeki Okul Sesleri kitabnn sesli versiyonunun da yer ald bu alanda; çocuk kitaplar dizisi, dünya klasikleri dizisi gibi çeitli kategorilerde masal, hikaye, roman, iir ve dier türlerde çok sayda kitap okuyuculara sunuldu. Sanal müzeler bölümünde ise Kültür ve Turizm Bakanl ile çeitli kurumlarca hazrlanm birçok müze, sanal olarak ziyaret edilebilirken, müzelerdeki eserler de yakndan incelenip, bilgi alnabiliyor. Ayn zamanda saray, cami, kervansaray, kale gibi kültürel ve tarihi öneme sahip mekanlar da gezilebiliyor.

BAKANDAN TENEFFÜS ZAMANINA DAVET

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, EBA platformundaki yeniliklerin, örencilerin keyifli vakit geçirmesine ve yepyeni bilgiler örenmesine olanak salayacan belirterek, Hepimizin teneffüslere, derin nefeslere ihtiyac var. Üstelik teneffüs sürelerini uzatrken de söylemitik; Tüm zamanlarn en etkili dersi hala teneffüs diye. Sanal teneffüslerimiz de çok kymetli. çocuklarmzn o anlarn da verimli ve elenerek geçirebilmeleri için onlar, teneffüs zamanna davet ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git