EBA'nın tıklanma sayısı 1 milyarı aştı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital eğitim platformu 'eba.gov.tr', son bir ayda 1 milyarın üzerinde tıklanarak küresel ölçekte hizmet veren birçok popüler uzaktan eğitim platformunu geride bıraktı. Eğitim Bilişim Ağı (EBA), dünyada eğitim alanında en çok ziyaret edilen 6'ncı, Türkiye'de kamu internet siteleri arasında birinci sıraya yerleşti.

Haberler 11.04.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, eba.gov.tr son bir ayda 1 milyarn üzerinde tkland ve kullanclar yaklak 900 milyon kez sayfa görüntülemesi gerçekletirdi. EBA, similarweb.com ve mobil uygulama marketlerinin mart ay verilerine göre, eba.gov.tr küresel ölçekte hizmet veren birçok popüler uzaktan eitim platformunu geride brakarak dünyada eitim alannda en çok ziyaret edilen 6nc internet sitesi oldu. Ayn zamanda dünya genelinde tüm internet siteleri içinde 317nci, Türkiyede de 12nci sraya yerleti. eba.gov.tr Türkiyedeki kamu internet siteleri arasnda ise ilk srada yer ald.

NDRLME SAYISI 10 MLYONU ATI

Mobil uygulama olarak EBAnn indirilme says da ksa sürede 10 milyonu at. EBA mobil uygulamas 8 Nisan itibariyle Android iletim sistemi kullanan cihazlarda toplamda 7.12 milyon, EBA Akademik Destek uygulamas 1.46 milyon, iOS iletim sistemi kullanan cihazlarda ise EBA mobil uygulamas 1.46 milyon, EBA Akademik Destek uygulamas da 204 bin kez indirildi. EBA dijital eitim platformunu son 30 gün içerisinde tüm öretmenlerin yüzde 69u, okul öncesinden 12nci snfa kadar olan tüm örencilerin ise yüzde 44ü kulland. Son bir hafta içerisinde YKSye hazrlanan 531 bin örenci de üniversite hazrlk platformu olan EBA Akademik Destekten faydaland.

HEDEFMZ, DÜNYAYA MODEL ÜLKE OLMAK

Avrupa ve Amerikada birçok ülkenin uzaktan eitime henüz balayamad bir süreçte Türkiyenin hali hazrda gelitirmekte olduu altyapsyla rekor saylabilecek ksa bir süre içinde televizyon kanallar ve web portallaryla uzaktan eitime baladn belirten Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, unlar söyledi:

Öretmen, örenci ve velilerimizin dijital eitim platformu EBAy kullanm oranlar dünya ölçeinde önemli bir yerde. Uzaktan eitime baladmz ilk günden bu yana, EBA Kontrol Merkezinde sistemi 7 gün 24 saat izleyerek sürekli gelitirme gayretindeyiz. Önümüzdeki günlerde LGS ve YKSye hazrlk sürecindeki 8 ve 12nci snf düzeyindeki tüm örencilerimizi, öretmenleri ve arkadalaryla canl snflarda bir araya getirmeye balyoruz. Sistem altyapmz her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Hedefimiz, Eitimde frsat adaleti ilkemize uzaktan eitimde bütün boyutlaryla ulaarak bu alanda dünyaya model ülke olmaktr. Bundan sonraki süreçte 2023 Eitim Vizyonumuzdaki hedefler dorultusunda örenci ve öretmenlerimiz için kamuoyu ile paylaacamz çok daha farkl çalmalarmz olacak.

Ana Sayfaya Git