Eczacılık Günü etkinlikleri düzenlendi

Dicle Üniversitesinde 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliği ve önlük giyme töreni düzenlendi.

Haberler 17.05.2019 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Eczaclk Fakültesi tarafndan 14 Mays Eczaclk Günü etkinlii ve önlük giyme töreni düzenlendi.

D.Ü. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekletirilen programn açl konumasn yapan Eczaclk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Meral Erdinç, eczacnn ald kapsaml eitimle, ilacn üretiminden hastaya sunulmasna kadar geçen süreçte önemli görev ve sorumluluklar üstlendiini belirtti. Verilen eitimde mezuniyet sonras mesleklerini her alanda baarl bir ekilde icra edecek donanml eczaclar yetitirme gayreti içerisinde olduklarn ifade ederek tüm eczaclarn ve eczac aday olan örencilerin 14 Mays Eczaclk Gününü kutlad.

ECZACILIK GÜNÜ

Eczacln 180. yln kutladklarn vurgulayan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Balangç döneminden bugüne bilimsel eczacln üretim laboratuvar vasfndaki eczaclk, bugün yüksek teknoloji ile üretilmi ilaç dönemine doru bir gelime gösterdi. Tüm meslekler gibi eczacln da hzl bir dönüüm geçirdii bir dönem yaanyor. Eczaclk mesleine ne kadar çok önem verirsek toplumumuz açsndan o kadar fayda salarz. dedi.

Eczaclk Fakültesi Farmakognozim Anabilim Dal Öretim Üyesi Dr. Öretim Üyesi Hasan ahin Eczaclk Tarihi ve 14 Mays konulu bir sunum yapt.

Konumalarn ardndan 1,2,3,4 ve 5ci snf dönem birincilerine baar belgesi takdim edildi. Program, birinci snf örencilerinin, mesleklerine ilk admn simgesi olan beyaz önlükleri giymelerinin ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git