Eczacılar artık ‘9 Yıldızlı’ olacak

DÜNYA Sağlık Örgütü tarafından, geleceğin eczacılarında olması gereken özellikler ‘8 Yıldızlı Eczacılık’ olarak tanımlanıyordu. Bu sayısın 9’a yükseldiğini belirten Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkan Vekili Doç. Dr. Buket Aksu, “Bizimki hasta odaklı eğitim anlayışı ile kurulan bir fakülte. Bu sene biz 9’uncu yıldızı ekledik. Zaten çoğu fakültenin programında olan girişimcilik, 9’uncu yıldız oldu” dedi.

Haberler 09.07.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eczaclk fakültelerinin asgari eitim koullarn salamak üzere yaplan çekirdek Eitim Program (çEP), 2015 ylnda Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan onayland. Bu çalmalar ile eczaclk fakültelerinde temelde ayn düzeyde eitimin verilebilmesi hedeflendi.

4 yln ardndan, çEPin bu sene revize edileceini belirten Altnba Üniversitesi Eczaclk Fakültesi Ör. Üyesi Doç. Dr. Buket Aksu, Dünya Salk Örgütünün (WHO) gelecein eczacsnda olmas gereken özellikleri tanmlad 8 yldzl eitimin bu konuda rehber alndn ifade etti. Ayrca yldz saysnn da 9a çktn belirtti.

GRMCLK 9UNCU YILDIZ OLDU

Bu yl yaplan revize ile fakültelerde 8 yldzl eczaclk eitiminin 9a çktn ve giriimciliin öneminin fark edildiini ifade eden Eczaclk Fakültesi Dekan yardmcs Doç. Dr. Buket Aksu, Eczac için burada iki temel nokta var. Birincisi mesleki bilgiler, ikincisi ise sosyal açdan gerekli olan bilgiler. Mesela ben ilaç odakl yetitim. laç hakkndaki bütün detaylar örenmeye çaltm. Ama biz hasta odakl olmann ne demek olduunu bilmiyorduk ki çok büyük eksiklikmi. Bizimki hasta odakl eitim anlay ile kurulan bir fakülte. Bu sene biz 9uncu yldz ekledik. Zaten çou fakültenin programnda olan giriimcilik dersi, 9uncu yldz oldu dedi.

HER BÖLÜME AYRI ECZACI

Klinik eczacln da gelimesi gerektiini savunan Doç. Dr. Aksu, Her hastanede farkl branlarda eczaclarn yetitirilmesi ve sonrasnda da o bölümlerde çalmas gerekiyor. Dahiliye, dermatoloji, çocuk hastalklar, cerrahi, nöroloji, onkoloji gibi her bölümün kendi eczaclar olursa doktorlar eczacyla birlikte etkin tedaviyi yapabilecek duruma gelir. Yeni eczane açlabilmesi açsndan kanunen belli kstlamalar yaadmz bu günlerde, klinik eczaclk sahasnn genilemesi, eczaclar açsndan istihdam sorununu da çözecektir diye konutu.

YABANCI ÖRENC SAYISINDA 3ÜNCÜYÜZ

Eczaclk fakültesinin kontenjan hakknda da bilgi veren Doç. Dr. Aksu, Bizim bu ylki kontejanmz Türk örenciler için 80 kii. Yine en büyük gururumuz u ki biz Türkiyenin yabanc örenci says açsndan 3üncü üniversitesiyiz. çünkü öretimimiz tamamen ngilizce diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git