Eğitim almadan profesyonel ressam oldu

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Cahit Caner hiçbir eğitim almadan resim çizmeye başladı. 2 yıl boyunca ressamlarla birlikte çalışan Caner, ressamlara bakarak boyamayı da öğrenirken şimdilerde evinde profesyonel resimler çiziyor. Caner, ilk olarak köyünü daha sora ilçesi ve Diyarbakır’ın tarihi yerlerini çizmeye başladı. İnşaat işçisi olan Caner sevdiği iş olan resim çizmeyi, iş hayatına katmak için yetkililerden destek bekliyor.

Haberler 17.08.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde yaayan, evli ve 4 çocuk babas 38 yandaki Cahit Caner, ilk okulda resim çizmeye balad. Orta okulda eitimine ara vererek 18 yanda inaatta çalmak için gittii Antalyada sokak sanatçlar olan ressamlarla tant. Antalyada çizdii resimlerle ie balayan Caner, 2 yl boyunca ressamlara bakarak boyama tekniini de örendi. Yllar sonra memleketine geri dönen Caner, evlendi 4 çocuk sahibi oldu. Daha önce duvarlara çizdii resimlerle büyük beeni alan Caner, imdilerde evinde köyünü, ilçesini ve daha sonra Diyarbakrn tarihi yerlerini tuvale geçirdi. naat içisi olarak hayatn devam ettiren Caner, yetkililerden sevdii ii yapmak için destek bekliyor.

Boya verin sokaklar renklendireyim

Cahit Caner, duvar çizimleri de yaptn ve destek gelirse sokaklarda ve duvarlarda çizim yapabileceini dile getirerek daha önce Antalyada birçok otelde duvar çizimleri yaptn aktard. Caner, u anda inaat ileriyle megulüm, hem inaat hem de resim iini bir arada götürmeye çalyorum. Resim yeteneim ilkokuldan beri var, o zamanlar sadece çiziyordum, ortaokulda braktm. 18 yamda Antalyaya gittim inaata çalmak için, sonra ressamlar gördüm resim yaparken, onlarla görütüm resim yapabildiimi söyledim. Onlar da çizimlerimi görmek istediler, çizimlerimi gösterdiimde onlarn yannda ie baladm. Ressamlarn yannda 2 yl çaltm, ilk aylar çizim yapmam istediler, daha sonra bende onlarn boyama eklini örenmeye çaltm, nasl kartryorlar ve nasl renklendiriyorlar diye, onlara bakarak örendim ve boyamaya da geçtim. 1 yl içerisinde profesyonel olarak resim yapmaya baladm. Daha önce hiçbir eitim almadm, ressamlara baka baka örendim. imdiye kadar duvar resimleri çizdim, Antalyada birçok otelde duvar resimleri de çizdim. Resim yapanlar bilir resim ii masrafl hobi olarak bile yapan bir kii geliri olmas lazm, çok masrafl olmasna ramen sevdiim için yapyorum. imdiye kadar ilçemizi ve tarihi eserlerimizi çizdim, uanda elimde olanda bizim köy, hafzamda canlandrarak tuvale çizdim. Boya verin sokaklar renklendireyim diyorum dedi.

Hem kötü alkanlklardan uzaklayor hem de çocuklarna sanat sevgisi alyor

Resim yaparak kötü alkanlklardan uzaklatn, stres attn kaydeden Caner, çocuklarna da sanat sevgisi aladn belirtti. Caner, Ben resim yapmay bo zamanlarmda yaparm, inaatlarda 3 ay çalr 1 ayda evde bir resim ancak çkartyorum. Resim yapmann süresi yok, baz resimlerim 15 günde biterken bazlar 2 yl buluyor. Resim yapmak pek bir ey kazandrmasa da, yapmay brakamyorum. Millet kahveye gidiyor, okey oynuyor ben evde resim çiziyorum. Resim yapmak çok sabr isteyen bir ey, severek yapmak lazm, hiç yarmalara katlmadm. Ben resim yaparken çocuklarmn eline de frça veriyorum, onlarn da çizmesi için, sanat ak ve sevgisini alamak için. Herkes resimi hobi olarak deil, akla, sevgiyle resim yapsnlar. Resim yapmak huzur veriyor, stres attryor, kötü alkanlklardan uzaklatryor yani tavsiyem frsat buldukça herkes sanatla urasn diye konutu.

Ana Sayfaya Git