Eğitim bilgilerini güncelleyin!

YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı

Haberler 30.06.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snavna ilikin eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemleri 6 Temmuz saat 16.00da sona erecek

Adaylarn deerlendirme ve yerletirme ilemlerinde kullanlmasn istedikleri eitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eitim bilgilerini onaylamalar gerekiyor

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezince (ÖSYM), 2021 Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) ilikin eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemleri bugünden itibaren 6 Temmuza kadar yaplabilecek.

ÖSYMnin internet sitesinde 2021-YKSye ilikin sistemdeki eitim bilgilerinin adaylar tarafndan kontrolü ve eitim bilgisi seçme ilemlerine yönelik duyuru yaymland.

2021-YKS deerlendirme ilemlerinde, adaylarn ortaöretim seviyesindeki eitim bilgilerinin kullanld hatrlatlan duyuruya göre, adaylarn bugünden itibaren Aday lemleri Sisteminde (AS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2021/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, deerlendirme ve yerletirme ilemlerinde kullanlmasn istedikleri eitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eitim bilgilerini seçerek 6 Temmuz saat 16.00ya kadar onaylamalar gerekiyor.

Eitim bilgilerinde veya okul birincilii bilgilerinde eksiklik, hata olduunu düünen adaylar, mezun olduklar veya olacaklar ortaöretim kurumlar ile görüerek eitim bilgilerini Milli Eitim Bakanl (MEB) e-Okul sistemi üzerinden düzelttirecek.

ETM GÜNCELLEMELER

Adaylar, bu düzeltme ilemi sonrasnda 6 Temmuz 2021e kadar https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2021/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eitim bilgilerini seçerek onaylayacak.

Eitim bilgisi e-Okul sisteminden eklenemeyecek durumda olan adaylarn ise eitim bilgilerini ve varsa okul birincilii durumlarn Kamu Kurumlar letim Sistemi (KKS) sistemi üzerinden okullarna ilettirmeleri ve sonrasnda https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2021/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu eitim bilgilerini seçerek onaylamalar gerekiyor.

Adaylarn bireysel olarak veya ortaöretim kurumlarnn dorudan ÖSYMye yapacaklar deiiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandrlmayacak.

Eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemleri 6 Temmuz saat 16.00da sona ereceinden adaylarn bu tarihler arasnda yapm olduu son seçim dikkate alnacak.

2021-YKSye bavuran tüm adaylarn eitim bilgisi seçme ilemini gerçekletirmesi gerekiyor.

Ortaöretim Baar Puanna (OBP) ilikin ilemlerin yapld tarihte adayn aktif olan tek bir eitim bilgisi varsa bu eitim bilgisi kullanlacak.

Ana Sayfaya Git