Eğitim işbirliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi arasında imzalanan ‘Hizmet İçi Eğitim İşbirliği Protokolü’nün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haberler 15.04.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüü ile Dicle Üniversitesi arasnda imzalanan Hizmet içi Eitim birlii Protokolünün tantm toplants Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Toplant Salonunda gerçekletirildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Klç, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Ali Ok, l Milli Eitim ube Müdürü Ramazan Tekdemir, akademisyenler, okul müdürleri ve öretmenlerin katld toplantda, 330 öretmene 8 alanda eitim verilecei projenin tantm yapld.

BLG GÜCÜ YÜKSEKTR

l Milli Eitim Müdürü Aslan bilgi gücüne hkim olabilmek için yenilikçi olmak gerektiini söyledi. Önceden toplumlarn sanayi ve tarm olarak ikiye ayrldn hatrlatan Aslan, Ama 21. yüzylda bir de bilgi toplumu diye bir toplum ortaya çkt. Artk sanayiden ve tarmdan çok bilgiye hkim olan toplumlar dünyaya hkim olacaktr. Bilgi gücüne hkim olabilmemiz için de kendimizi her gün yenilememiz gerekiyor. çünkü bilgi her gün yenilenmektedir. 21. yüzylda hzla deien bilgiye ayak uydurabilmemiz için özellikle öretmenler olarak ve ülkemizin en genç, en dinamik nesline hitap eden bir meslek grubu olarak bizim örencilerimize yetiebilmemiz için elbette ki gelimelere hzla ayak uydurmamz gerekiyor. Bizim ilkokul çalarmzda atom parçalanmaz diye bilirdik ama günümüzde teknoloji öyle bir geliti ki atomun da parçalanabileceini görmü olduk. dedi.

EN GÜZEL YATIRIM NSANA

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise en güzel yatrmn gençler olduunu belirtti. Dicle Üniversitesi Türkiyenin en köklü üniversitelerinden birisidir. diyen Gül, sözlerine öyle devam etti:

Dünyann ilk kütüphanesi de bu kentte kurulmu. lk defa Asurlular döneminde Kil Tabletlere yazlar yazlm, Asur Kral 40 bin tabletin içinde bulunduu bir depo oluturmutur. Böyle bir medeniyetin yetitii topraklarda yaadmz için kymetini bilmemiz gerekiyor. Üniversiteler milletlerin mukaddes kurumlardr. çünkü uratnz kesim insanlardr. Devletler tabi ki yol, kanalizasyon, köprü yaparlar ama devletlerin en büyük yatrmlar insanlardr. Dolaysyla bizim uratmz kesim milletin geleceini oluturan örencilerdir. Milli Eitim Müdürlüümüzle birlikte daha önce proje liselerle protokoller imzalanmt. Müdürlüün müfredat çerçevesinde öretim görevlilerimiz proje liselere destek vermeye devam ediyor. Kendim de baz liselere gidip örencilerle biraraya geldim. çünkü bizim en güzel yatrmmz bu gençlerimizdir. Bunlara çok kaliteli eitim vermek zorundayz. Bugün de yine güzel bir ibirlii protokolü için toplanm bulunuyoruz. Deerli öretmenlerimiz üniversitemizin öretim görevlileri tarafndan hizmetiçi eitimi alacaklardr. Bu maksatla bunun açl gerçekletirmi olduk. Bu projemizin hayrlara vesile olmasn diliyorum.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Klç da hizmet içi eitim protokolünün önemine ilikin birer konuma yapmasyla devam eden toplant mesleki eitimle ilgili sunumun ardndan soru-cevap ksmyla son buldu.

Proje kapsamnda, Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafndan 330 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öretmenine elektrik-elektronik, biliim, inaat, kimya teknolojileri, tesisat ve iklimlendirme, makine ile motorlu tatlar olmak üzere 8 alanda eitimler verilecek.

Ana Sayfaya Git