Eğitim olimpiyatları

Diyarbakır'da Eğitim Olimpiyatlarının hazırlık toplantısı yapıldı

Haberler 26.10.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu bakanlnda örencilerin akademik, sosyal, zihinsel ve bedensel becerilerini ve geliimlerini destekleyici faaliyetler çerçevesinde yaplmas planlanan Eitim Olimpiyatlarnn hazrlk toplants yapld.

Örencilerin bilim, spor, kültür ve sanat alanlarna ilgilerinin artrlarak, yeteneklerini kefetmelerini salamak ve onlar ulusal ve uluslararas anlamda desteklemek amacyla planlanan Diyarbakr Eitim Olimpiyatlarnn hazrlk toplants Vali Karalolu bakanlnda gerçekleti.

lk ve ortaöretim düzeyindeki okullarda örenim gören bütün örencilerin katlaca olimpiyat projesine yönelik yaplan hazrlk toplantsnda Karalolu, yetkililerden devam eden çalmalar hakknda bilgi ald.

Her platformda gençlik faaliyetlerine öncelik verileceini vurgulayan Karalolu, çocuklara sporla, sanatla, kültürle dokunarak onlara ne kadar deerli olduklarn hissettirmek gerektiini belirtti.

SORUMLULUK ALINMALI

Gözüne bakmadnz, ban okamadnz bir çocuk bile kalmayacak. diyen Karalolu, kaybedilecek zamanlarnn olmadn, hedeflerinin Diyarbakrdaki 461 bin çocuun her birine temas etmek olduunu aktard.

Her kurumun bunu bir sorumluluk bilerek hareket etmesini isteyen Karalolu, Eitim Olimpiyatlarndan çok ey beklediini, gerekli komite ve kurullarn oluturularak, konusunda yetkin ve uzman kiilerin yönlendirmeleriyle konuyla ilgili çalmalarn ve toplantlarn sürdürülmesi talimatn verdi.

Birçok farkl kategoride düzenlenecek Eitim Olimpiyatlarnda dereceye giren örencilere çeitli ödüller verilecek.

Toplantda, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Vali Yardmcs Onur Yeniay, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan, Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile ilgili kurum müdürleri yer ald.

Ana Sayfaya Git