Eğitim Oyunla Eğlenceli Ders

Milli Eğitim Bakanlığınca müfredatı güncellenen "Oyun ve fiziki etkinlikler" dersi, yeni eğitim öğretim döneminden itibaren "Beden eğitimi ve oyun" adıyla, ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlanacak.

Haberler 20.09.2018 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derste örencilerin, oyun ve fiziki etkinlikler yolu ile hayatlar boyunca kullanacaklar temel hareketler, aktif ve salkl hayat becerileri ve stratejiler gelitirmeleri hedefleniyor

Bakanlk, dersin ilenmesi için Fiziksel etkinlik kartlar, Oyun oynuyorum derleme kitapç ve öretmenlere dersi ilerken rehberlik etmesi amacyla klavuz kitap hazrlad

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) müfredat güncellenen Oyun ve fiziki etkinlikler dersi, yeni eitim öretim döneminden itibaren Beden eitimi ve oyun adyla, ilkokullarda tüm snf düzeylerinde uygulanmaya balanacak.

lkokullardaki Oyun ve fiziki etkinlikler dersi, snf öretmenleri tarafndan veriliyor. Bu dersin oyun ve spor yoluyla örenme temelli olmas ve ortaokullarda uygulanan dersle hem içerik hem de alanda oluturduu alg bakmndan bütünlük göstermesi dolaysyla ad Beden Eitimi ve Oyun olarak deitirildi.

Bu dorultuda ad geçen derste uygulanacak öretim programnn ad Beden eitimi ve oyun dersi öretim program, öretim materyallerinin adlar ise Oyun oynuyorum derleme kitapç ve Beden eitimi ve oyun dersi etkinlik klavuzu eklinde deitirildi.

Bu ders, snf öretmenleri tarafndan öretim program dorultusunda ayn ekilde uygulanmaya devam edecek.

- Klavuz kitaplar hazr

2012-2013 eitim öretim ylndan itibaren ilkokullarda uygulanmaya balanan Oyun ve fiziki etkinlikler dersi, ilkokul 1, 2 ve 3üncü snflarda haftada 5er ders saati, 4üncü snflarda ise haftada 2 ders saati olmak üzere okutuluyor.

Oyun ve fiziki etkinlikler dersiyle örencilerin oyun ve fiziki etkinlikler yolu ile hayatlar boyunca kullanacaklar temel hareketler, aktif ve salkl hayat becerileri, kavramlar ve stratejilerinin yan sra bunlarla ilikili hayat becerilerini ve deerleri gelitirerek bir sonraki eitim düzeyine hazrlanmalar amaçlanyor.

Bu balamda, haftalk ders çizelgesinde yer alan ve müfredat güncellenen bu ders, 2018-2019 eitim öretim ylndan itibaren tüm snf düzeylerinde uygulanmaya balanacak.

Hareket yetkinlii ve aktif ve salkl yaam olmak üzere iki ana örenme alan üzerinde yaplandrlan derste, hareket yetkinlii örenme alanndaki kazanmlar hareket becerileri, hareket kavramlar ve ilkeleri ve hareket stratejileri/taktikleri aktif ve salkl yaam örenme alanndaki kazanmlar ise düzenli fiziksel etkinlik, fiziksel etkinlik kavramlar, ilkeleri ve ilgili yaam becerileri ve kültürel birikimlerimiz ve deerlerimiz boyutlar altnda sraland.

Dersin etkili ve verimli bir ekilde ilenebilmesini salamak amacyla öretim programyla uyumlu olarak fiziksel etkinlik kartlar (sar kartlar), oyun oynuyorum derleme kitapç ve öretmenlere dersi ilerken rehberlik etmesi amacyla klavuz kitap hazrland.

Ana Sayfaya Git