Eğitim Sen: Diz çökmeyeceğiz

Sendikalarına yönelik baskılara ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, eğitim emekçilerinin biat etmeyeceğini ve diz çökmeyeceklerini söyledi.

Haberler 20.11.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 1 ve 2 Nolu ubeleri, sendikalarna yönelik basklara ve hukuksuz ihraçlara ilikin Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü önünde açklama yapt. Birçok eitim emekçisinin katld açklamaya, baz sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcileri de destek verdi. OHAL uygulamalar son bulsun. 35. Madde kaldrlsn pankartnn açld.

SENDKAL FAALYETLER SUç SAYILAMAZ

Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ubesi Ebakan Emine Akahin, 2016 darbe giriimi sonras ilan edilen Olaanüstü Hal (OHAL) ile iktidarn hayatn her alannda kendisine biat etmeyen tüm kurum ve kurulular hedef aldn öne sürdü. Hedef haline gelen kurumlarn banda da Eitim Sen geldiini ileri süren Akahin, kentte sendikalarna kar hukuksuz ilemler yapldn iddia ederek unlar söyledi: Son dönemde Amed Eitim Sen üye ve yöneticilerine youn gözalt ve tutuklama yaplmaktadr. Burada ihraç listeleri oluturulup, ilgili komisyonlara gönderilmektedir. Hepimiz biliyoruz ki sendikal faaliyetler suç saylamaz. Kentte yürüttüümüz mücadele baz kesimleri rahatsz etti. Siyasi iktidara biat etmediimiz için cezalandrlmaktayz. Siyasi iktidar, yarg emniyet güçleri gibi birçok güçle üzerimize gelmektedir. Ancak u çok iyi bilinmelidir ki, Eitim Sen susmaz, biat etmez, korkmaz ve göz yummaz. Bundan sonraki süreçte de ihraç edilen tüm arkadalarmz geri dönünceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceiz ifadelerini kulland.

35. MADDE VURGUSU

Eitim Sen Diyarbakr 2 Nolu ubesi Sekreteri Volkan Tuncer, OHAL uygulamalarn bugün de hukuksuz bir ekilde devam ettiini dile getirdi. Tuncer, sendikalarnn kentteki üye ve yöneticilerine dönük sindirme ve bask politikalarnn arttna deinen Tuncer, bu uygulamalarn bilinçli bir ekilde yapldn söyledi. hbarcla dayal istihbarat bilgileri ile sendika yönetici ve aktivistlerine yönelik gözalt, aça alma ve ihraç etme gibi uygulamalarla cezalar yadrldn belirten Tuncer, Devlet belgeleri arasna giren kurum kanaati, kanaat deerlendirmesi gibi kavramlarla oluturulan dosyalardan ötürü sendika üyesi arkadalarmzn ihraç olmalar açkça kantlamaktadr ki bir hukuk devletinin en asgari ölçülerinden bile eser kalmamtr. limizde düne kadar sendikal faaliyetler gerekçesiyle yürütülen idari soruturmalarn tüm aamalar ilde tüketilirken 6 Kasm soruturma dosyalar bilinçli ve siyas kararla bakanlk müfettilerine gönderilmi ve arkadalarmzn ihrac talep edilmitir. Soruturmalar adli olarak beraat edilmesine karn, idari olarak yürütülen soruturma dosyalar, kentte belirli kiiler ve kurumlar aras yürütülen ideolojik ibirlii neticesinde oluturulmu, içi kanaat deerlendirmeleri ile doldurulmu ve suç unsuru olarak ihraca gerekçe gösterilerek 35. Madde komisyonuna gönderilmitir dedi.

ASLA VAZGEçMEYECEZ

Tuncer, örgütlü mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, Her türlü yasad giriim ve saldrya ramen hukuki, fiil meru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceiz, diz çökmeyeceiz. 35. Madde komisyonu kapatlncaya ve ihraç edilen tüm arkadalarmz görevine dönünceye kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git