Egitim Sen: Eğitim dönemi hak gasplarıyla başladı

Eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin birçok kentte açıklama yapan Eğitim Sen üyeleri, yeni dönemin birçok hak gaspıyla başladığını belirterek, taleplerini sıraladı.

Haberler 01.10.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Sen Diyarbakr ubeleri üyeleri, l Milli Eitim Müdürlüü önünde bir araya geldi. çok sayda eitim emekçisinin katld açklamada, Savaa deil eitime bütçe slogan atld.

Eitim Sen 2 Nolu ube Ebakan Zuhal Sezer, EBAda yaanan aksaklklara deindi. Sezer, Örenci saylar ve ders programlar dikkate alndnda EBA sisteminde belli bir younluun yaanacan öngörmek zor deildir. MEBin bu duruma dair bir önlem almamasna ramen, özel okullarda uzaktan eitimin devam ediyor olmas dikkat çekicidir. MEB açsndan çocuk içilii, milyonlarca örencinin uzaktan eitime eriiminin olmamas gibi konular temel sorun alanlar olarak kabul edilmedii için gerekli admlar da atlmamaktadr dedi.

Sezer, u talepleri sralad:

* MEB, acilen bütün tedbirleri alarak yüz yüze eitime geçmelidir.

* Uzaktan eitimle ilgili olarak yaanan eriim sorunlarna acilen çözüm üretilmeli, örenci ve öretmenlerin teknik ve donanm eksiklikleri derhal giderilmelidir.

* Öretmenler, EBA dnda uzaktan eitim için kullanlan canl platformlara girmeye zorlanmamaldr. Söz konusu canl iletiim platformlar ile bakanlk, il/ilçe milli eitim müdürlükleri anlama imzalamal, öretmenler ve örenciler ancak söz konusu anlamadan sonra bu platformlar kullanmaldr.

* MEB Personel Genel Müdürlüü ve Temel Eitim Genel Müdürlüü yazlar en ksa sürede geri çekilmeli, uzaktan eitimde öretmenlerin canl derse hazrlk için çok daha fazla emek ve zaman harcad düünüldüünde, derse hazrlk ücretleri artrml olarak ödenmelidir.

* Rehber öretmenler kendi görevlerinin gerektirdii i ve ilemleri uzaktan da yapabildiklerinden ek ders için okula gelmek zorunda braklmamaldr.

* Uzaktan eitimde bütün öretmenlerin maa karl girmek zorunda olduklar ders says düürülmeli ve eitlenmelidir.

* Öretmenleri mesai saatleri dnda ve hafta tatillerinde ders yapmaya zorlayan her türlü uygulamadan vazgeçilmelidir.

Ana Sayfaya Git