Eğitim Sen’den sınav tarihlerine tepki

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, sınav tarihlerinin erkene alınmasına tepki göstererek, eğitimdeki eşitsizliğin daha da derin bir hal aldığına dikkati çekti.

Haberler 08.05.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Sen Diyarbakr ubeleri, snav tarihlerinin erkene alnmasna ilikin yazl açklama yaynlad. Açklamada, 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKSnin 27-28 Hazirana alnd hatrlatlarak, Salgn tamamen ortadan kalktktan sonra yaplmas gereken LGSnin 20 Haziran tarihinde yaplmasna karar verilmesini anlamamz ve kabul etmemiz mümkün deildir. Snav tarihlerinin, örencilerin üstün yarar ve ayn zamanda da örenciler, eitim ve bilim emekçilerinin sal gözetilerek planlanmas gerekirdi. Ancak, siyasi iktidarn öncelikleri ile eitimcilerin, örencilerin ve velilerin önceliklerinin ayn olmad görülmektedir. Snavlarn Haziran ay içerisinde yaplmas kararnn alnmas, siyasi iktidarn ekonomik öncelikleri insan salna tercih ettiini bir kez daha göstermitir denildi.

ÖRENCLER 1,2 MLYON TWEET ATTI

Örencilerin, snav tarihlerinin erkene alnma kararnn ardndan saatler içerisinde 1,2 milyon tweet ile tepki gösterdiinin belirtildii açklamada, Hiç bir sorunu çözmeyen barajn 10 puan indirilmesi, snav süresinin uzatlmas ve 12. snfn ikinci dönem konularnn snav kapsamndan çkarlmas açklamas yapld. Yine LGSde her örencinin kendi okulunda snava girecei sanki büyük bir yenilikmi gibi kamuoyuna sunulmaya çalld. Ancak, MEB yetkililerine bunun daha öncede uygulandnn hatrlatlmas gerekmektedir. Bu kararla sözde örenci ve velilerin yaya olarak okullarna ulamalar salanacak ama okul açk olduunda ilimizde ve ülke genelinde, eitsiz eitim gerçei okullar önünde biriken servis araçlarndan görülecektir. Snav günü birçok örenci/veli ya toplu tama ya da özel araçlar kullanarak okullara gitmek zorunda kalacaklardr. Bundan ötürü planlanan bu yaklamlar var olan hiçbir sorunu çözmeyecektir ifadelerini kulland.

ETMDE ETSZLK

Açklamada, uzaktan eitimden bata krsal kesimde yaayan aileler olmak üzere ehir merkezinde de ekonomik durumu düük olan birçok ailenin çocuklarnn eit ekilde yaralanmad belirtilerek, bu süreçte seyirci kalanlarn att bu adm ile birlikte eitimde eitsizlii daha da derinletirdii vurguland. Açklamada, Hem okullarn açlma tarihine hem snav tarihlerinin deitirilmesi kararna, hem de bu kararlarn alnma biçimine itirazmz vardr. Ancak siyasi iktidar bu süreci ortak akl ve dayanma ile birlikte atlatmak yerine muhalif kesime dönük bask, sindirme ve susturma politikasn uygulamaktadr diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git