"Eğitim sistemimiz inancımız doğrultusunda yeniden inşa edilmeli"

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, ahlaki anlamda büyük tehdit altında bulunan gençliğin kurtuluşu için eğitim sisteminin inancımız doğrultusunda yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberler 24.04.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede egemen olan eitim sisteminin inanç deerlerimizle zt bir ekilde sürdürüldüünü belirten Batman Eitimciler Cemiyeti Bakan Kenan çaplk, ahlaki anlamda büyük tehdit altnda bulunan gençliin kurtuluu için eitim sisteminin inancmz dorultusunda yeniden ina edilmesi gerektiini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Eitim sistemimiz inancmzla uyumlu olmal açklamas üzerine deerlendirmelerde bulunan Batman Eitimciler Cemiyeti Bakan Kenan çaplk, Türkiyede cumhuriyetin kuruluundan bu yana halkn inanç deerlerine zt, seküler bir eitim sisteminin egemen olduunu vurgulad.

Konuyla ilgili önemli uyarlarda bulunan çaplk, yanl eitim politikalar yüzünden genç nesillerin ahlaki anlamda büyük bir yozlama içinde bulunduunu, bu yozlamann durdurulmamas halinde büyük tehlikelerle karlalabileceini söyledi.

çaplk, iktidarn, Cumhurbakan Erdoann açklamas dorultusunda eitim sistemini inancmz dorultusunda tekrar ina etmesi gerektiini ifade etti.

Eitim sistemimiz Batl deerlere göre yaplandrlm

Eitim sisteminin Batl deerlere göre yaplandrldn belirten çaplk, Eitim sistemimiz Bat standartlarna uygun bir ekilde ina edilmeye çallmtr. Bu da beraberinde büyük skntlar getiriyor. Bu hususla ilgili geçenlerde Sayn Cumhurbakanmzn Eitim sistemimiz inancmza uygun deil. açklamas gerçekten eitim sistemimizin yllardr toplumumuzun inanç deerleriyle tamamen zt bir ekilde sürdürüldüünü gözler önüne sermektedir. Her gelen Milli Eitim Bakannn, Eitim sistemi sorunludur. demesinin altnda yatan belki de gerçek neden; eitim sistemimizin inancmz dorultusunda ina edilmemesi, inancmzn eitim sistemimizin içinde görülmemesidir. dedi.

Seküler eitim sistemi gençliin geleceini tehdit ediyor

Seküler eitim sisteminin gençliin geleceini tehdit ettiini vurgulayan çaplk, Yeni neslimiz çok büyük tehlike altndadr. Zira eitim sistemi içerisinde tamamen seküler bir anlay hkimdir. Seküler anlay da insann hayatndan dini çekip çkarmak anlamna gelmektedir. u an eitim sistemimizin tamamnda neredeyse her ey seküler, yani dini duygularn tamamen yok edildii bir anlayla sürdürülmeye çallmaktadr. Dolaysyla yeni neslimiz, bizim yaadmz sorunlardan çok daha büyük sorunlarla karlamakta, maneviyatszlk, inançszlk, ahlakszlk girdab içerisinde debelenip durmaktadr. Bunun çaresi de Cumhurbakanmzn belirttii gibi, Eitim sistemimizin inancmz dorultusunda yeniden uyumlu hale getirilmesidir. ifadelerini kulland.

Yaplanlar yetersiz kalmakta

Seküler eitim sisteminin slah noktasnda yaplan çalmalarn yetersiz olduunu belirten çaplk, Bu hususta bugüne kadar yaplan çalmalar kesinlikle yeterli deildir. Bugüne kadar atlan olumlu admlar takdir etmekle beraber bu admlarn kesinlikle çok yetersiz olduunu söylememiz gerekir. Artk bugün okul seviyesine kadar uyuturucunun inmesi, insanlarn artk Namaz nedir? sorusunu sormas, insanlarmzn inançlarndan ne kadar uzaklatn göstermektedir. Seküler anlay ile bugüne kadar sürdürülen eitimin bundan sonra insanmza çok da yakan bir gömlek, uyumlu bir elbise olmadn herkes görebiliyor. eklinde konutu.

Eitim sistemimizi inancmz dorultusunda yeniden tesis etmeliyiz

çaplk, son olarak unlar kaydetti:

Ancak sorumluluk sahibi insanlarn bir an evvel inisiyatif alarak bu soruna el atmalarn, eitim sistemimizi inancmz, asli deerlerimiz dorultusunda yeniden tesis etmelerini dört gözle bekliyoruz. Aksi takdirde bugün çocuklarmz çok daha büyük skntlarla kar karyadr. Dindar nesil özlemleri daha birçok bahar sonraya ertelenmek gibi bir riski barndrmaktadr. Bunun önüne geçmenin en temel yolu, bata Sayn Cumhurbakan olmak üzere Milli Eitim Bakanmz ve ilgili herkes elini tan altna koyarak, inancmz dorultusunda eitim sistemimizi yeniden oluturmak adna admlarmz atmalyz.

Ana Sayfaya Git