Eğitim sorunların başında geliyor

Taşımalı eğitim sisteminin öğrencileri mağdur ettiğini belirten Önder İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı, bu anlamda bakanlığın, eğitime kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Haberler 21.09.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önder mam hatipliler Dernei Bakan Yardmcs Kasm Akgönül, bakanln bu anlamda kolaylk salamas gerektiini söyledi.

Bu maduriyetin önüne geçebilmek için yürüme mesafeli okullarn ina edilmesi gerektiine iaret eden Akgönül, özellikle mam Hatip Ortaokullarnn eksikliini vurgulayarak, kalc çözüm bulunmasn istedi.

Akgönül, Tamal eitimle ilgili u ana kadar, kalc bir çözüm bulunamad. Gönül isterdi ki her vatanda, kendi çocuklarn yürüme mesafeli okullara kaydedebilseydi. Fakat maalesef gerek terör olsun, gerekse ulam imkn ve olanaklar yönünden olsun, birçok vatanda, tamal eitimden dolay ciddi skntlar içerisindedir. Bu anlamda bakanln, eitim öretime ulama yönünde velilere kolaylk salayabilecek türden kalc çözümler getirmesini öneriyoruz. dedi.

Sorunlarn banda tamal eitim geliyor

Birçok farkl ilde tamal eitimin sorunlarn banda geldiini söyleyen Akgönül, u an sadece bölgemizde deil, bölgenin farkl illerinde veyahut civar bölgelerde örenci tamacl servisleri, nerdeyse memleketin bal bana büyük bir sorunu haline gelmi durumda. Gerek tama irketlerinin kendi aralarndaki rekabeti, gerekse ihaleler ve onun arka plannda dönen çeitli senaryolar, tüm bunlar masumane çocuklar üzerinde oynanyor. Bunlarn tümüne son verme anlamnda eitimde ciddi reformlarn yaplmas ve eriilebilirlik durumunun bir an önce çözülmesi gerektiine inanyorum. ifadelerinin kulland.

Diyarbakrda imam hatip okullar eksik

Özellikle çevre illere nazaran Diyarbakrda imam hatip okullar eksiklii olduunu dile getiren Akgönül, söz konusu okullarn baz kesimler tarafndan öteki olarak kenara atlmaya çalldn kaydetti.

Yetkililere çarda bulunan Akgönül, Bu anlamda, MEBe u çar da bunuyoruz, yürüme mesafeli okullarn ina edilmesi, özellikle imam hatip ortaokullarnn yönünde ciddi skntlar var. Bunlarn almas için, imam hatip okullarn halkn rahatlkla urayabilecei yerlerde, kendi çocuunu gönderebilecek yürümemesafeli dediimiz yerlerde imam hatip ortaokullar öncelikli olmak üzere, okul açtrmas gerekiyor. dedi.

Akgönül son olarak, art niyetli kesimlerin, imam hatip okullarnn ücra köelerde ina edilmesi için çaba gösterdiklerine dikkat çekti. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- LKHA)

Ana Sayfaya Git