Eğitim takvimi!

Her yeni güne, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" başlığıyla yaprakları aralanan takvimde, "Günün Sözü", "Günün Kelimesi", "Günün Atasözü", "Günün Doğrusu", "Günün Oyunu" gibi bölümler yer alıyor.

Haberler 02.01.2020 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Ziya Selçuk Ekip arkadalarmzn youn mesaisiyle ortaya çkan bu çalmann, merakn sürekli besleyen, deerlerine saygl ve mutlu bireyler yetitirmemiz için faydal olmasn diliyorum

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), örenci ve velilere yönelik Eitim Takvimi hazrlad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, ailelerle i birlii kapsamndaki uygulamalar, Eitim Takvimi ile bir adm ileriye tand.

Özgün nitelie sahip Eitim Takvimi, okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve deerlerle ilgili küçük ipuçlarn içeriyor.

Merak, i birliini, paylamay, deerlerin önemini vurgulayan zengin bir içerie sahip takvim, Saatli Maarif Takvimi scakln yanstyor.

Her yeni güne, Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kymetli balyla yapraklar aralanan takvim, 1 Ocaktan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasyla cep telefonlarnda, sesli dijital takvim yapraklaryla sosyal medyada ve radyo tiyatrosu tadnda radyolarda, öretmenler, aileler ve örencilerle buluacak.

- Ön ve arka yüzüyle zengin içerie sahip

Takvim yapraklarnn ön yüzünde eitim, kültür, sanat ve çocua dair Günün Sözü Türkçede kullanlan ancak anlam daha az bilinen 365 kelimelik bir seçkinin parças olan Günün Kelimesi çocukla, eitimle, aileyle balantl, sevgi, sayg, çalmak, onurlu olmak, gayret etmek gibi deerleri anlatan Günün Atasözü günlük kullanmda skça yaplan yanllar sebebiyle dilimize yanl yerlemi kelimelerin doru kullanmna iaret eden Günün Dorusu bölümleri yer alyor.

Yapraklarn arka yüzünde ise okul öncesinden, ortaokula kadar geni bir ya araln kapsayacak ekilde tasarlanan pratik, faydal ve maliyetsiz Günün Oyunu, Türk kültürüne ait bilinmesi gereken isim, obje, yer, yemek gibi bilgilerden oluan Günün Deeri ailelere iletiim, eitim, hayat görüü, pratik bilgi gibi bak açs oluturabilecek Günün Önerisi okul öncesinden liseye kadar ailelerin çocuk ve eitimle ilgili yaad genel sorunlara yönelik Günün çözümü ve son olarak çocuklarn merak ettikleri ve en çok sorduklar sorulara bilimsel açklamalar getiren bölüm olan Günün Nedeni paylalyor.

- Hepimiz çocuklarmz için en iyisini istiyoruz

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Eitim Takviminin 2020nin aileler ve çocuklar için yeni ve taze bir balangç olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Eitim ekip iidir, derken bu ekibin en önemli halkalarndan biri olarak hep anne babalar iaret ediyoruz. Gittiimiz illerde meslektalarmzn yan sra en önemli paydalarmz olan velilerimizle de bulumaya, sohbet etmeye gayret ediyorum. Biliyorum ki amacmz ortak. Hepimiz çocuklarmz için en iyisini istiyoruz. te bu fikirle dodu Eitim Takvimi. 2020 ylyla birlikte balyoruz. Devam gelecek. Anne-babalar, çocuklarna nasl örnek olurlarsa evlatlar da arkalarndan öyle gelecek. Bu nedenle küçük ama bir bütün halinde anlaml bilgiler, öneriler sraladk. En önemlisi de anne babalar ve çocuklar birbirlerine daha da yaklatran ve keyifli vakit geçirmeyi salayacak pratik ve elenceli oyunlar tasarladk. Ekip arkadalarmzn youn mesaisiyle ortaya çkan bu çalmann, merakn sürekli besleyen, deerlerine saygl ve mutlu bireyler yetitirmemiz için faydal olmasn diliyorum.

Eitim Takvimi Facebook ve Instagramdan @egitimtakvimi, Twitterdan ise @egitimtakvimi1 hesabndan takip edilebiliyor. Takvime, ücretsiz cep telefonu uygulamasyla da kolayca ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git