Eğitim yuvası oldu

DBP'li yönetim döneminde teröre yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü, görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince "bilgi evi"ne dönüştürülen merkezler binlerce genci geleceğe hazırlıyor.

Haberler 04.07.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar Belediyesi bünyesinde DBPli yönetim döneminde teröre yönelik faaliyetlerin yürütüldüü binalarda, artk binlerce genç gelecee hazrlanyor.

Kayapnar Belediyesinde PKKya yönelik ideolojik amaçl eitim destek evi, halk evi ve mahalle evi ad ile faaliyet yürüten binalar, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplmasnn ardndan 7 ayr bilgi evi ne dönütürüldü.

Bilgi evlerinde düzenlenen balama, gitar, resim, satranç, piyano, halk oyunlar, Kuran- Kerim, Arapça, ngilizce, okuma yazma, iaret dili, YKS ve LGSye hazrlk kurslarnda eitim alan çocuk ve gençler, hem kendilerini gelitirme hem de hedeflerine kavuma imkan buluyor.

- EKPSSde Türkiye 176ncs oldu

Bilgi Evindeki kütüphaneden ve eitimden istifade ederek Engelli Kamu Personeli Seçme Snavna (EKPSS) hazrlanan görme kayb bulunan Deniz Ercan Toprak, rahat bir ortamda ders çalp, ald eitimle geçen yl girdii snavda Diyarbakrda birinci olduunu söyledi.

Ev ortam çalmak için müsait olmuyordu. Snavda 93 puan alarak Türkiye genelinde 11 bin 300 kii arasnda 176nc oldum. Buras olmasayd bu baarya ulamam zor olurdu. diyen Toprak, kendilerine böyle bir ortam sunulmasndan duyduu memnuniyetini dile getirdi.

Haftann 7 günü kursa katldn anlatan Toprak, 09.00-16.00 saatlerinde ald eitimin büyük faydasn gördüünü belirtti.

- Ald eitimle güzel sanatlar lisesini kazand

Geçen yl Frat Mahallesi Bilgi Evinde resim kursuna katlan Elif Toprak (16) Diyarbakr Güzel Sanatlar Lisesini kazand.

Hazrlk aamasnda merkezde resim kursu açldn duymasnn ardndan hemen kayt yaptrdn dile getiren Toprak, ald eitimin ardndan yetenek snavna girip birinci olduunu aktard.

Maddi imkanszlklar nedeniyle özel bir eitim alamadn ifade eden Toprak, merkez sayesinde hayallerini gerçekletirdiini kaydetti.

Toprak, Evde engelli bir kardeim olduu için çizim yapamyordum. Buraya gelerek çizim yapyordum. Hocalarmz bize yardmc oluyordu. Kursun ücretsiz olmas da avantaj bizim için. Bize imkan salayan Kayapnar Belediyesine teekkür ediyorum. dedi.

- Gitar, balama ve darbuka çalmay örendim

Müzik kursuna katlan örencilerden Melek Tura (12), arkadalaryla hem enstrüman çalmay örendiini hem de gönüllerince elendiklerini söyledi.

Daha önce hiçbir müzik aletini çalmay bilmediini anlatan Tura, Hocalarm sayesinde gitar, balama ve darbuka çalmay örendim. Derslerimin dnda bo vakitlerimi burada deerlendiriyorum. Büyüyünce müzik öretmeni olmak istiyorum. diye konutu.

Yiit Uysal (10), müzie tutkusundan dolay bu kursa katldn dile getirerek, evi uzakta olmasna ramen kursa severek geldiini aktard.

Uysal, kurslar düzenleyenlere teekkür etti.

Resim kursuna katlan Ahmet Erek (11) katlara hayallerini resmettiini belirterek, büyüyünce resim öretmeni olmak istediini kaydetti.

- Gençler gelecee umutla bakyor

Frat Bilgi Evi sorumlusu Nurullah Ensari, temel amaçlarnn bu merkezler sayesinde maddi imkan yetersiz olan çocuk ve gençlere katk sunabilmek olduunu söyledi.

Örencilerin sosyal hayattaki aktivitelerini artrmak için de kurslar düzenlendiine iaret eden Ensari, Örencilerimiz haftann 7 günü buray aktif olarak kullanabiliyor. Bilgi evlerimiz ile gençlerimiz eitim ve öretimle ilgili skntlarn gideriyor ve gelecee umutla bakyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git